HDP'den dayakçı vekile disiplin soruşturması

HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın, eşi Ebru Işık'ı darp ettiği ve sonrasında hastaneye gitmesine izin vermediği iddia edilmişti. Bu iddiaları ortaya atan Ebru Işık, daha sonra ifadesini değiştirip 'Dolaba çarptım' demişti. HDP, bu yaşananların ardından Işık hakkında disiplin soruşturması başlattı.

Ankara'da HDP Muş Milletvekili Mensur Işık'ın, öğretmen eşi Ebru Işık'ı darbettikten sonra hastaneye gitmesine engel olduğu iddia edildi.

Daha sonra ağrıların artması üzerine hastaneye giden Ebru Işık doktorlardan yardım istedi, ihbar üzerine hastaneye polis sevk edildi. Soruşturma sonucu Mensur Işık hakkında uzaklaştırma kararı alındı

ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Ebru Işık, daha sonra eşine kızgın olduğu için bu ifadeyi verdiğini söyleyip dolaba çarptığını belirtti. Ancak dava, kamu davası olarak devam edecek.

HDP'DEN KESİN İHRAÇ TALEBİ

Olayın ardından harekete geçen HDP Merkez Disiplin Kurulu da Işık hakkında eşine şiddet uyguladığı iddiasıyla kesin ihraç talebiyle soruşturma başlattı.

Konuya ilişkin HDP Kadın Meclisi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

"Dün sabah saatlerinde, HDP Muş Milletvekili Mensur Işık’ın,Ebru Işık’a şiddet uyguladığı haberinin basına yansımasının ardından, Kadın Meclisimiz gerekli araştırmayı başlattığına dair açıklama yapmıştı.

Araştırmalarımız sonucunda Merkezi Disiplin Kurulumuz; Ebru Işık’ın ilk beyanını esas alarak Mensur Işık hakkında kesin ihraç talebiyle Kadın Meclisimizin başvurusu üzerine soruşturma başlatmıştır. Tüm yetkileri tedbiren durdurulan Işık’ın savunması alınacaktır.

Hiçbir şekilde kabul etmediğimiz kadına yönelik şiddete karşı tavrımız nettir. Kimden ve nereden gelirse gelsin, erkek şiddetine asla geçit vermeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyoruz. Örgütlenen erkek egemenliği karşısında Kadın Mücadelesi Her Yerde diyerek her türlü şiddete karşı sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Hiçbir kadın yalnız değildir."

HDP'den dayakçı vekile disiplin soruşturması ile ilgili etiketler HDP Şiddet milletvekili Muş Ankara ihraç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.