HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye: Şark kurnazlığı yapmayın!

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisi ile kapalı kapılar ardında yapılmak istenen ittifaka tepki gösterdi. "Şeffaf diyalog yoksa oy da yok" mesajı veren Sancar, ortak aday önerisini yineledi. CHP ve İYİ Parti'ye seslenen Sancar, Kılıçdaroğlu ve Akşener'e şark kurnazlığı yapmayın uyarısında da bulundu.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, CHP ve İYİ Parti'ye ortak aday çağrısını yineledi. Mithat Sancar, HDP'nin oylarının çantada keklik olmadığının mesajını da net bir biçimde verdi. ''Seçim ikinci tura kalınırsa HDP nasıl olsa muhalefetin adayına oy verir üzerinden strateji kuranlar varsa büyük yanlış yapıyorlar'' ifadelerini kullandı.

ŞARTLARINI SIRALADI

Katıldığı televizyon programında konuşan Sancar, "Türkiyede yeni bir dönem başlayacak. Diyoruzki muhalefet cumhurbaşkanlığı seçimine ortak aday ile girebilir. Ama bunun şartı var HDP bir kenarda dursun, açık görünmeyelim sadece arka kapıda hani biraz bir şeyler konuşalım yöntemi ile yürüyecek bir yaklaşım değildir. Eğer bizimle açık diyalog içinde sistemli müzakere içinde bir süreç yürütülürse o zaman temel ilkeleri daha rahat konuşuruz." dedi.

Anlaşmaları halinde CHP ve İYİ Parti ile birlikte ülkeyi yönetebileceklerini söyleyip şartlarını sıralayan Mithat Sancar, "Bu bir siyasi koalisyon olmak zorunda. Biz Türkiye'yi yönetmeye talibiz bunun yürütmenin bir parçası olarak da yapabiliriz. Bunun için de gerekli görüşmelere diyaloğa açığız." diye konuştu.

HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye: Şark kurnazlığı yapmayın!

Sancar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP dışlanırsa açık söyleyelim enerjimizi çok büyük çoğunluğunu parlamento seçimlerine yoğunlaşacaktır. Uyarıyorum hala açık konuşmamıza rağmen muhalefet içinde ikinci tura kalınırsa HDP nasıl olsa muhalefetin adayına oy verir üzerinden strateji kuranlar varsa büyük yanlış yapıyolar.

Şark kurnazlığı ile ben HDP'ye çok ağır laf söylemeyeyim ama onu da dışlayayım kürt kardeşime de birkaç sempatik söz söyleyeyim ben burdan oyları toplarım diye yorumluyorsa da ya Türkiye'yi tanımıyor ya da da devlet aklının kendine biçtiği olumsuz rolü bir hakkın yerine getiriyordur."

HDP'den CHP ve İYİ Parti'ye: Şark kurnazlığı yapmayın! ile ilgili etiketler HDP CHP İYİ Parti ittifak
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.