HDP'den bir ziyaret de DEVA Partisi'ne

CHP ve HDP'nin ittifaklarını genişletme çalışmalarıyla ilgili yeni bir hamle geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştü.

HDP'den CHP ve Saadet Partisi'nin ardından bir ziyaret de DEVA Partisi'ne geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan ile görüştü.

Buldan, görüşme sonrası yaptığı açıklamada “Muhalefet arası bir güç birliğine, demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik" şeklinde konuştu.

HDP'den bir ziyaret de DEVA Partisi'ne

Basına kapalı yapılan görüşmeye HDP Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da katıldı.

Görüşme sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Buldan, Türkiye’nin genel ve temel meselelerini, krizlerinin ele alındığını söylerken, "Muhalefet arası bir güç birliğine, demokrasi ittifakına ihtiyaç olduğunu dile getirdik. Bu ittifakın yani demokrasi ittifakının seçimlere kadar bir geçiş dönemi olarak ifade ettiğimiz bir yol temizliği yapma ihtiyacını da masaya yatırdık” dedi.

Buldan, “Bu konuların başında elbette önemli olarak ele alacağımız adil yargılama yani yargı meselesi, haksız tutuklamalar, şu anda cezaevlerinde olan binlerce insanın haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevinde oldukları meselelerini konuştuk. Yine parlamenter sisteme geçiş için neler yapılması gerekiyor bunları konuştuk. KHK ile yönetilen bir ülkede zarar gören vatandaşlarımızın, toplumun bu meseleden nasıl çıkacağını dile getirdik. Bu mesele başta olmak üzere yine kayyımlar konusu, belediye eş başkanların görevden alınması ve yerlerine kayyum atanması sadece HDP ile sınırlı kalmayan artık Türkiye’nin batısına da sirayet eden başta Boğaziçi Üniversitesi başta olmak üzere ve bundan sonra da belki göreceğimiz yaşayacağımız bir mesele olarak görülmemesi gerektiğini konuştuk" ifadesini kullandı.

 

DEVA PARTİSİ'NDEN AÇIKLAMA

HDP'den bir ziyaret de DEVA Partisi'ne - Resim : 2

Görüşmeyle ilgili DEVA Partisinden yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi sorunların ele alındığı görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve hukukun üstünlüğünün temel bir ilke olduğunu vurgulayan Babacan,tısorunların meşru demokratik siyaset zemininde çözülmesi gerektiğinin alnı çizdi."

HDP Eş Genel Başkanları daha önce CHP ve Saadet Partisi'ni ziyaret ederek genel başkanlarla görüşme gerçekleştirdi. Bu hafta planlanan Gelecek Partisi ziyareti ise sağlık sorunları nedeniyle ertelendi.

HDP'den bir ziyaret de DEVA Partisi'ne ile ilgili etiketler HDP Deva Partisi Ali Babacan Pervin Buldan
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.