HDP'deki tecavüz skandalında yeni gelişme

Hakkında nitelikli cinsel saldırı ve tehdit suçlarıyla soruşturma yürütülen HDP'li Tuma Çelik'in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. Çelik'in cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen kadından ve Çelik'ten alınan örnekler karıştılaştırılmak üzere güvenli alana alındı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin'in Midyat ilçesinde 31 Mart yerel seçim çalışmaları sırasında tanıştığı D.K. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine eski HDP'li Çelik hakkında fezleke düzenlemiş, Çelik'in dokunulmazlığı kaldırılmıştı.

Sabah'tan Dilhan Dumanoğlu'nun haberine göre: Soruşturma kapsamında, kan ve doku örneği alınması istendi. Ankara Adli Tıp Kurumu'na götürülen Çelik'in kan ve doku örneklerinin alındığı ve örneklerin mağdur D.K.'dan alınan örneklerle karşılaştırılacağı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Tuma Çelik bir kadına cinsel saldırı suçlamasıyla hakkında açılan soruşturma ve davalar nedeniyle siyaset dünyasında uzun süre tartışılmış, HDP'de büyük skandal sonrasında daha büyük tartışmalar da beraberinde gelmişti. Çünkü Tuma Çelik olayının üzerinin örtülmesini isteyen bazı HDP'li kadın milletvekillerinin mağdur kadına baskı yaptıkları gibi skandallar zinciri birbirini kovalamıştı.

HDP'deki tecavüz skandalında yeni gelişme ile ilgili etiketler HDP cinsel istismar Kan Tuma Çelik doku
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.