HDP Selahattin Demirtaşı sildi mi? HDP 6.yıl videosu izle! Neden tanıtımında az var?

Halkların Demokrasi Partisi 6.yılı için hazırladığı video paylaşıldı. Demirtaş'ın iki, Yüksekdağ’ın fotoğrafı bir kez ve çok küçük olarak kullanılması tartışmalara neden oldu. Bundan dolayı HDP Demirtaşı sildi mi? sorusu gündemde konuşulmaya başlandı. Peki HDP Selahattin Demirtaşı sildi mi? Neden tanıtım videosunda az var? Detaylar haberimizde...

HDP Selahattin Demirtaşı sildi mi? Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 6’ncı yılı için hazırladığı videoyu sosyal medya hesabından paylaşıldı. Videoda Selahattin Demirtaş'ın az görünmesi ise dikkatlerden kaçmadı. Sonrasında ise neden az göründüğü merak edilmeye başlandı. Peki HDP Selahattin Demirtaşı sildi mi? Neden tanıtım videosunda az var? HDP 6.yıl videosu izle! Merak edilen soruların cevapları detayları ile haberimizde...

HDP Selahattin Demirtaşı sildi mi? HDP 6.yıl videosu izle! Neden tanıtımında az var?

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) 6’ncı yılı için hazırladığı videoyu sosyal medya hesabından, “Partimiz 6 yaşında. 6 yıldır yenemediler, 60 yıl geçse yenemeyecekler. Bu inancı bitiremeyecekler. Çünkü ‘bir gider bin geliriz’, çünkü umudun adresiyiz” mesajıyla paylaştı.

Ancak video sosyal medyada tartışmalara neden oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figan Yüksekdağ’ın videoda olmadığını iddia etti. Ancak videonun dördüncü ve beşinci saniyesinde sağ tarafta Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın görüntüleri görünüyor. Fakat videonun tamamında, Demirtaş'ın iki, Yüksekdağ’ın fotoğrafı bir kez ve çok küçük olarak kullanılması dikkat çekiyor. Bu durum da HDP’nin 6’ncı yaşını kutladığı videoyu izleyenlerin gözünden kaçıyor. Öte yandan, HDP’nin şu an ki Eş Genel Başkanları Sezai Temelli’nin ve Pervin Buldan’ın fotoğrafları 3-4 kez videoda yer alıyor.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ KİMDİR?

10 Nisan 1973 yılında dünyaya gelen Selahattin Demirtaş aslen Palu, Elâzığlıdr. Zaza kökenli olan Demirtaş'ın asıl mesleiği Türk siyasetçi ve avukattır

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. dönem İstanbul milletvekili olup, 22 Haziran 2014 tarihinden bugüne Figen Yüksekdağ ile birlikte Halkların Demokratik Partisi eşbaşkanlığını yapmaktadır.

Üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde alan Demirtaş, siyasete girmeden önce serbest avukatlık ve İnsan Hakları Derneği Diyarbakır şubesinde yöneticilik yapmıştır.

Muğla'da üniversitede okuyan abisinin PKK'nın gençlik örgüt sorumlusu olarak gözaltına alınıp 22 yıl hapis cezasına çarptırılmıştır.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ'IN SİYASİ KARİYERİ

2014 yılından Halkların Demokratik Partisi bugüne partinin eşbaşkanlığını yapmaktadır
2007-2008 yılları arasında Demokratik Toplum Partisi'nde görev almıştır
2008-2014 yılları arasında Barış ve Demokrasi Partisi'nde görev almıştır

2014 yılında ilk defa referandum yoluyla yapılan 2014 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne katılan 3 adaydan biri olan Selahattin Demirtaş %9.76 oy alarak 3. sırada kalmıştır.

HDP Selahattin Demirtaşı sildi mi? HDP 6.yıl videosu izle! Neden tanıtımında az var? ile ilgili etiketler HDP selahattin demirtaşı sildi mi videosu izle
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.