HDP tüm emekleri yok saydı!

HDP'liler tutuklanan vekilleri için yapacakları yürüyüş nedeniyle bugün Silivri'de toplandı. Hıfzıssıhha Kanunu'nları çerçevesinde, bir arada bulunmaları tehlikeli olan partililere polis tarafından uyarıda bulunuldu. Koronavirüs salgınına aldırmayan HDP'liler, sağlıklarını düşünen polislere kafa tuttu. O görüntüler, sol medyada 'polis müdahalesi' olarak gösterildi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise HDP'ye sahip çıktı.

HDP’nin bugün Edirne ve Hakkari’den olmak üzere iki koldan Ankara’ya başlatacağı yürüyüş için partililer bir araya geldi.

KORONA ÖNLEMLERİNİ TAKMADILAR

Silivri’de toplanan HDP’lilerin Edirne’ye yapacakları yürüyüş koronavirüs tedbirleri gözardı edilerek başlatılınca polis tarafından uyarıda bulunuldu.

HDP tüm emekleri yok saydı!

POLİSE KAFA TUTTULAR

HDP İstanbul İl Başkanı Erdal Avcı’nın da aralarında olduğu olduğu partililer polis ekiplerine kafa tuttu.

Çıkan gerginlik sonrası 10 kişi gözaltına alındı.

"Burada fazlalıkları gönderin sıkıntı yok" diyen komisere, "Fazlalık sizsiniz" şeklinde cevap verildi. O görüntüler, sol medyada 'polis müdahalesi' olarak gösterildi.

Ancak görüntülerde polisin açıkça 'toplanma' yasağına karşı gelinmesi nedeniyle uyarıda bulunduğu görüldü.

HDP tüm emekleri yok saydı! - Resim : 2

CHP'Lİ ÖZEL SAHİP ÇIKTI

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel HDP'ye sahip çıktı. Twitter hesabından bir açıklama yapan Özel, "HDP’nin yürüyüşünün engellenmesi ve yapılan müdahale; anayasal bir hakkın kısıtlanmasıdır. Bu yaşananlar polis devleti algısını güçlendirmekte, demokrasiyi ve hukuk devleti ilkelerini zedelemektedir." dedi.

HDP tüm emekleri yok saydı! - Resim : 3

POLİSE BİR SALDIRI DAHA

Yürüyüş sırasında da polis ekiplerine saldıran HDP'liler, koronavirüse adeta davetiye çıkardı. O görüntüler, 'Aylardır verilen tüm emekler boşa gitti' dedirtti.

  HAKKARİ'DE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Yürüyüşün bir diğer kolu Hakkari'de ise polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, önlemlerin sağlık için alındığını yok sayarak "Hakkari halkı görüyorsunuz, bir araya gelmemize izin vermiyorlar. Bahaneleri çok ama biz yüreklerde biriz. Yüreklerimiz birdir. Bizim halkımızla aramıza kimse duvar öremez. Bizim yürüyüşümüz darbeye karşı demokrasi yürüyüşüdür." dedi.

HDP tüm emekleri yok saydı! - Resim : 4

HDP tüm emekleri yok saydı! ile ilgili etiketler HDP Silivri polis yürüyüş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.