HDP milletvekili: SİHA'lar bir sorun!

Meclis bütçe görüşmelerinde partisi adına konuşan HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, terörle mücadelede Türk askerine büyük avantaj sağlayan Türk SİHA’larından rahatsız oldu. HDP’li vekil, PKK terör örgütüne (ve ayrıca Libya'da Hafter'e, Azerbaycan'da Ermenistan'a, Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçılara, Etiyopya'da Tigraylı isyancılara) göz açtırmayan yerli ve milli, mühendislik harikası hava araçlarını ‘sorun’ olarak değerlendirdi.

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir, kanlı terör örgütü PKK'ya ( ve ayrıca Libya'da Hafter'e, Azerbaycan'da Ermenistan'a, Ukrayna'da Rus yanlısı ayrılıkçılara, Etiyopya'da Tigraylı isyancılara) göz açtırmayan Türk SİHA'larından rahatsız oldu.

Terörle mücadelede kahraman Türk askerine taktik istihbarat ve güvenli ateş gücü sağlayarak askerlerimizin hayatını kurtaran; düşmanları ise paramparça eden araçları 'sorun' olarak değerlendirdi.

'DÜNYA ELEŞTİRİYOR' DEDİ AMA ASLINDA DÜNYA ÖVE ÖVE BİTİREMİYOR

Meclis bütçe görüşmelerinde partisi adına konuşan HDP'li Taşdemir, 2017 yılındaki terör operasyonuna atıf yaparak, 'SİHA sivilleri vurdu' yalanını bir kez daha gündeme getirdi. Etkisiz hale getirilenlerin terörist olduğu gerçeğinin üstünü örtmeye çalıştı.

Taşdemir, "Bir diğer sorun ise tabii ki SİHA'lar. Yani bu silahlı insansız hava araçları, artık insanları yargısızca infaz eden araçlara döndüğü için dünya çapında da çokça eleştirilen silahlar bunlar." ifadelerini kullandı.

HDP milletvekili: SİHA'lar bir sorun! ile ilgili etiketler HDP SİHA Sorun Ağrı milletvekili yargısız infaz dilan taşdemir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.