HDP listesinde Sırrı Süreyya Önder sürprizi!

HDP'nin Eş Başkanlarının Milletvekili adayı olacağı iller kesinleşti. Pervin Buldan İstanbul'dan, Sezai Temelli Van'dan aday gösterilecek. HDP'de 2 dönemdir Ankara milletvekilliği yapan Sırrı Süreyya Önder, 24 Haziran seçimlerinde aday olarak gösterilmedi.

Halkların Demokratik Partisi, MYK milletvekili aday listesine son şeklini vermek için toplandı.

HDP Eş Başkanı Pervin Buldan İstanbul'dan, HDP Eş Başkanı Sezai Temelli ise Van'dan milletvekili adayı gösterilecek.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER LİSTEDE YOK

Edinilen bilgiye göre 5 ay süren 25. Yasama Dönemi hariç 2 dönem milletvekilliği yapanlar listede yer almayacak. HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in de bu çerçevede listede olmayacağı öğrenildi. Söz konusu kuralın yaklaşık 4 dönemdir milletvekili olan Pervin Buldan’ın eş başkan olması nedeniyle Buldan için esnetildiği öğrenildi. 

HDP listesinde Sırrı Süreyya Önder sürprizi!

İLK AÇIKLAMA

Sırrı Süreyya Önder, partisinin iki dönem kuralı kapsamında hareket ettiğini belirtti. Önder, “İki dönem kuralına uymak için aday olmadım. Tabii bu kural eşbaşkan ve tutuklu arkadaşlarımız için geçerli değil. HDP’nin listesinde emek ve özgürlük mücadelesinin simge isimlerinin büyük bir temsiliyeti var. Ben de bundan sonra sinemacı ve yazar kimliğimle HDP mücadelesini yürüteceğim. Bu mücadeleyi yürütmek için zaten milletvekili olmaya da gerek yok” diye konuştu.

LİSTEDE DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan İstanbul’dan, Sezai Temelli ise Van’dan aday gösterildi. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ise yeniden Kars’tan aday oldu. Grup Başkanvekilli Meral Danış Beştaş ise Siirt'ten aday.

HDP listesinde Sırrı Süreyya Önder sürprizi! - Resim : 2

GARO PAYLAN DİYARBAKIR'DA
Önceki dönemde Meclis’e giren Ermeni vekil Garo Paylan yeniden aday gösterildi. Paylan, bu dönem seçim bölgesi olan İstanbul yerine Diyarbakır’dan gösterilecek. Alevi kimliğiyle bilinen Turgut Öker ve Ali Kenanoğlu İstanbul’dan, Kemal Bülbül ise Antalya’dan aday gösterildi. Diyarbakır milletvekili olan Ezidî Feleknas Uca da bu kez Batman’dan aday gösterildi. Süryani kimliğiyle bilinen Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye Sorumlusu Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik de Mardin’den aday.

Mithat Sancar yeniden Mardin’den, Hüda Kaya da yeniden İstanbul’dan aday oldu. Kaya ile birlikte Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi ve aynı zamanda Dicle Üniversitesi (DÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyeliği de yapan Prof. Dr. Nurettin Turgay da İzmir’den aday gösterilecek.

AHMET ŞIK İSTANBUL’DAN ADAY
HDP listesinden 2 gazeteci de aday listesinde yerini aldı. Ahmet Şık İstanbul 2’nci Bölgeden aday gösterilirken, Tayyip Temel de Van’dan aday gösterildi.

TERÖRİSTBAŞININ AVUKATI ADAY
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın avukatlığını üstlenen Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Ebru Günay ve Cengiz Çiçek de HDP listesinden aday gösterildi. Günay Mardin’den, Çiçek ise Van’dan aday gösterildi.

ÖCALAN'IN YEĞENİ DE LİSTEDE
Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’ın oğlu ve HDP Mardin Eski İl Eş Başkanı Ömer Öcalan da Urfa’dan aday gösterilecek.

BARIŞ ATAY HATAY'DAN
TİP kurucu üyelerinden Barış Atay Hatay’dan, uzun bir dönem Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanlık görevini yürüten ve 7 Haziran 2015 seçimlerinde de HDP’den seçilen Rıdvan Turan Mersin’den, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Dilşad Canbaz, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Kurucu Meclis Üyesi Erkan Baş, Halkevleri Genel Başkanlığı’nı önceki dönem yürüten Oya Ersoy İstanbul’dan, ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni İzmir'den, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Adana'dan aday gösterildi.

İmam Taşçıer yeniden Diyarbakır’dan aday gösterilirken, DTK Eş Başkanı Bedran Öztürk Ağrı’dan, tutuklu DTK Eş Başkanı Leyla Güven de Hakkari’den aday gösterildi. Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) Genel Başkan Yardımcısı Nusrettin Maçin da Urfa’dan aday gösterildi.

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu Ankara’dan, Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir de yeniden Ağrı’dan aday gösterildi. HDP’nin önceki dönem eş genel başkanlığını yapan Serpil Kemalbay İzmir’den aday gösterildi.

VELİ SAÇILIK ANKARA’DAN ADAY
Yüksel Caddesi’nde “İşimizi geri istiyoruz” eylemleriyle kamuoyunun yakından tanıdığı Veli Saçılık’ın da Ankara’dan aday gösterileceği kesinlik kazandı.

FERHAT TUNÇ AYDIN’DAN
Sanatçı Ferhat Tunç ise Aydın’dan aday gösterildi.

KHK'LILAR DA LİSTEDE
KHK ile ihraç edilen yazar-akademisyen Ömer Faruk Gergerlioğlu Kocaeli’den, Ekonomist Erol Katırcıoğlu ise İstanbul’dan aday gösterildi.

HDP listesinde Sırrı Süreyya Önder sürprizi! ile ilgili etiketler HDP Sırrı Süreyya Önder
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.