HDP ‘kapatmadan’ besleniyor

AYM’nin 31 Martta eksik bulup iade ettiği HDP’yi kapatma iddianamesinin yeni şekli için AYM Başkanı Zühtü Arslan aynı raportörü görevlendirerek süreci başlattı. Raportörün 15 gün içinde hazırlayacağı raporu AYM heyeti kabul ederse dava başlayacak. HDP’ye açılan kapatma davasını köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi “HDP çizgisindeki partiler, kapatmalardan beslenerek büyüdüler” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Meclis grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

BULDAN: HDP'Yİ DAHA FAZLA BÜYÜTECEK

Buldan, HDP'ye açılan kapatma davasına ilişkin "Açtıkları kapatma davası HDP'yi daha fazla büyütecek ve daha fazla güçlendirecek, kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Buldan’ın açıklamalarına yanıt niyeliğinde bir yazı yazdı. Selvi’nin yazısının ilgili bölümü şöyle:

AK Parti, 2010 yılında siyasi partiler hakkında kapatma davası açılmasını Meclis’in onayına bağlayan Anayasa değişikliği önerisi getirmişti. Ancak o zaman HDP’den önceki Barış ve Demokrasi Partisi söz vermesine rağmen oy vermediği için bu değişiklik gerçekleşmedi. Neden? BDP’liler açıklamadığı sürece, neden oy vermediklerini bilemem. Ama HDP çizgisindeki partiler, kapatmalardan beslenerek büyüdüler. Ama bu parti kapatmalar konusunda bizim ilkeli olarak hareket etmemize engel olmamalı.

HDP ‘kapatmadan’ besleniyor ile ilgili etiketler HDP Abdulkadir Selvi Pervin Buldan kapatma davası
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.