HDP kapatılıyor mu? Meclis'ten HDP giderse ne olacak?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP’nin kapatılması istemi ile Anayasa Mahkemesi'ne hazırlanan iddianameyi sundu. Şimdi herkesin aklındaki tek soru ise HDP kapatılıyor mu oldu.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Mart ayının hemen başında HDP hakkında inceleme başlatma kararı almıştı. Başsavcılık ise Ankara Başsavcılığına bir yazı göndererek, aralarında HDP'li üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 108 sanıklı Kobani İddianamesi ile HDP'liler hakkında düzenlenen fezlekelerin birer örneğinin gönderilmesini söylemişti.

Başsavcılık tarafından yapılan inceleme sonucunda HDP’nin ‘terör eylemlerinin odağı' olduğu tespitiyle bir iddianame hazırlandı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, HDP'nin kapatılması için Anayasa Mahkemesi’ne hazırlanan iddianameyi sundu.

HDP Kapatılacak Mı?

MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli de açıklamasında “Yargıtay Cumhuriyet BaşsavcıIığı, 6-8 Ekim olayları ilgili iddianameyi temel alıp HDP’ye kapatma davası açabilir” ifadelerini kullanmıştı. Bahçeli, 2 Mart 2021 tarihinde “HDP'nin kapatılması acildir, hayatidir, şarttır” ifadelerini bir kez daha yinelemişti.

Aynı gün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada HDP hakkında inceleme başlatıldığını duyurmuştu.

 

HDP kapatılıyor mu? Meclis'ten HDP giderse ne olacak? ile ilgili etiketler HDP Yargıtay
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.