HDP kapatılırsa o vekillerin DEVA Partisi listesinden seçime girmesi için pazarlık yapılıyor

Gelecek cumhurbaşkanlığı seçiminden önce HDP’nin kapatılması durumunda vekillerin DEVA Partisinden 2023 seçimlerine katılacağı ileri sürüldü.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son zamanlarda yaptığı HDP yanlısı çıkışlarla siyaset kulislerini karıştırdı.

Ali Babacan önce "Anadilde eğitim" diyerek Kürt seçmene göz kırptı. Babacan'ın bu söylemlerini Genel Başkan Yardımcısı Sanem Oktar'ın açıklamaları takip etti. Oktar,  "Anayasadan 'Türk' tanımını kaldırmak istiyoruz" diyerek HDP'ye açıkca destek verdiklerini gözler önüne sermişlerdi. 

HDP'Lİ VEKİLLER DEVA'DAN SEÇİME Mİ GİRECEK?

Ali Babacan'ın son zamanlarda değişen bu söyleminin "HDP'nin kapatılma durumuyla" ilgili olduğu iddia edildi. 

Anayasa Mahkemesi kararıyla HDP'nin Hazina yardımının kesilmesi ve hesaplarına bloke konulması kararı çıkmıştı. HDP'nin kapatılması halinde yeni parti kurulması için süre kalmayacağı ve HDP'li vekillerin DEVA Partisi listelerinden seçime gireceği iddialar arasında yer aldı. 

HDP kapatılırsa o vekillerin DEVA Partisi listesinden seçime girmesi için pazarlık yapılıyor ile ilgili etiketler SuperHaber Deva Partisi HDP
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.