HDP ile ittifakta 'İstanbul modeli'

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında HDP'nin Millet İttifakı ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak hareket etmesi için 'İstanbul modeli' üzerinde çalışıldığını kaydetti. Buna göre; HDP'nin ittifakta yer almaması ancak İstanbul seçimlerinde olduğu gibi aday çıkarmaması planlanıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT’de konuk olduğu yayında HDP'ye iki bakanlık verilmesinin planlandığını açıklamıştı.

Bakan Soylu, "Fikrim yok, bilgim var. Peki kim pişiriyor bu işi, nerede pişiyor? Bilgim var diyorum değil mi? Mesele sadece bakanlık değil, başka işler de var. İki bakanlık. Yaklaşık 6-7 aydır pişiyor. Birisi başkan yardımcılığı. Direkt Kandil, buradaki iş tutanlarıyla. Öteki Kültür ve Turizm Bakanlığı" demişti.

"AMA BİR ŞARTLARI VAR..."

Bu konuyu daha önce de köşe yazısına taşıyan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 'İstanbul modeli' üzerinde çalışıldığını ifade etti.

"Bir model konuşuluyor. İstanbul modeli." diyen Selvi, "Ekrem İmamoğlu’nun HDP’nin desteğiyle İstanbul seçimlerini kazanması. HDP, millet ittifakında yer almasın. Ancak cumhurbaşkanı adayı çıkarmayıp, millet ittifakının adayını desteklesin. Ama bir şartları var. Cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecinde söz sahibi olmak. Bir de seçimden sonra kabinede yer almak." ifadesini kullandı.

Selvi, sözlerinin devamında CHP’li Dursun Çiçek ile Gürsel Tekin'in HDP’li bakan önerisini siyasi projeye dönüştürdüğünü de kaydetti.

SELVİ'NİN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

HDP ile ittifakta 'İstanbul modeli' ile ilgili etiketler Abdulkadir Selvi HDP Ekrem İmamoğlu İstanbul seçim Millet İttifakı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.