HDP ile ilgili çok sert tepki: Anayasa Mahkemesi Başkanı esir alınmış!

SuperHaber programcısı-yazarı Ceyhun Bozkurt'un Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile gerçekleştirdiği röportaj SuperHaber YouTube kanalında yayında...

SOLLA 1970’LERDEN GELEN KAVGASININ NEDENİ NE?

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Türk siyasetinde yaptığı açıklamalarla her dönem gündem olmayı başarmış bir isim. Seveni de, “Doğru söylüyor” diyeni de, sevmeyeni de çok.

Biz de SuperHaber olarak Doğu Perinçek’e mikrofon uzatalım istedik. Perinçek, SuperHaber programcısı-yazarı Ceyhun Bozkurt ile yaptığı röportajda çarpıcı açıklamalar yaptı, siyasetten ABD ile ilişkilere, Türk/Türkçe edebiyat tartışmalarından siyasi hayatına ve açıklamalarına yönelik eleştirilere kadar çok sayıda sorumuza (ve aslında sizlerin sorularına) yanıt verdi. 

“MİLLET İTTİFAKI TÜRKİYE’Yİ KAOSA YUVARLAMA PROJESİ”

Seçim sathı mahaline girilmesini değerlendiren Perinçek, seçim için Meclis’in feshedilmesine gerek olmadığını, TBMM’nin toplanıp seçim tarihini netleştirebileceğini ifade ederken 2023 seçimleri için “kader seçimi” tanımı yaptı.

Perinçek şunları söyledi:

“İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra en önemli seçim. Seçim tarihinden çok Türkiye’nin gündeminde olan kararları konuşmak lazım. Cumhur İttifakını oluşturan partiler AK Parti ve MHP Türkiye cephesinde duruyor. Türkiye’nin bağımsızlığı, Ankara’dan yönetme, emperyalizme, PKK ve FETÖ’ye karşı mücadelelerde net bir tavırları var. Sayın Devlet Bahçeli onlara zillet diyor, biz ise Biden ittifakı diyoruz, onlar ise Biden’in projesi içinde rol alan, isimleri ABD derin devleti RAND Corporation raporlarına düşmüş şahıslar… Bunlara belli görevler verilmiş. Amerika projelerinde yer alıyor. İktidar projesi de diyemeyeceğim tamamen bir kaos projesi. Millet İttifakı, Türkiye’yi tamamen kaosa yuvarlama projesi. ABD Türkiye’de iktidar olma şansını kaybetti, Türkiye avucundan gidiyor, Atlantik sisteminden ayrılıyor, ABD’de baktı ki, artık Türkiye’yi iktidar mevzilerinden kontrol etme şansı yok, ‘Türkiye elimden gidiyor, zayıf, yaralı gitsin’ diyor. Kaos planını şuradan kanıtlayabiliriz: CHP ve diğerleri ‘Biz hapishanelerde olanları, KHK ile tasfiye edilenleri tekrar devletin içine yerleştireceğiz’ diyorlar. Bu ne demek? FETÖ bağlantılı 30 bin TSK’dan tasfiye edileni, tekrar alacaksın orduya yerleştireceksin. Türkiye’nin bunu kaldırması mümkün değil. Aynı şekilde polisten ve diğer yerlerden tasfiye edilmişi de… Toplam 130 bin civarı devletten tasfiye edilmişi devletin içine sokacaksın. Bu bir kaos planı. Bunun gerçekleşme şansı yok ama bunlar seçimi kazanacak olsa demek ki bir karışıklık çıkacak.”

ABD’nin Yunanistan’a yaptığı yığınağı ve yalnızca Larissa’daki üsse yaptığı yaklaşık 13 milyar dolarlık desteği hatırlatan Perinçek “ABD, Yunanistan’ı ateşe sürse bu Millet İttifakı denenler onların yanında yer alacak. Onu görüyoruz” dedi.

Bu partilerin tabanının bu planları kabul etmeyeceğini, milli olduğunu söyleyen Perinçek “bu yüzden çatırdama var” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Türk ordusunun komutanlarına yönelik sözlerini de eleştiren Perinçek şunları söyledi: “Bu Türk tarihinde görülmemiş bir şey. Baktım Cumhuriyet tarihine, Türk tarihine, Türk ordusunun komutanlarına yönelik ‘bunlar kaçarlar vs.’ diye bir propaganda görülmemiş. Bu ancak bir savaş hazırlığı. ABD’nin kara propaganda aletlerinin yapabileceği bir psikolojik harekat. Sayın Kılıçdaroğlu, ABD’nin, 6. Filo’nun psikolojik harekat dairesinde görevli bir şahıs gibi konuşuyor.”

''ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI ESİR ALINMIŞ''

Perinçek, HDP’nin kapatılma davasında esir alınan bir irade olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu: ’’Hem irade yok, hem de esir alınan bir irade var. Anayasa Mahkemesi Başkanı esir alınmış. Anayasa Mahkemesi üyelerini şiddetle eleştiriyorum. Mehmetçik’e bir anlamda sadakatsizlik gösteriyorsunuz. Mehmetçik’i terör örgütünü bitir diye operasyona yolluyorsunuz, Anayasa Mahkemesi’nde de terör örgütünü destekliyorsunuz. Devletin bütün organları topyekün Türkiye’den bu terörü temizleyecek.’’ 

“ABD’NİN ADAYI İMAMOĞLU”

Perinçek, ABD’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun ismini çizdiğini söyleyerek şunları belirtti: “Bir baktık ABD yayınlarında Kılıçdaroğlu dışlanıyor. RAND Corporation raporlarında İmamoğlu açıkça öne çıkartılıyor. İmamoğlu da seçimden sonra Patrikhane’ye, İngiltere’ye koştu, Diyarbakır’a gitti HDP’ye, PKK’ya yağ çeken tavırlara girdi. Kılıçdaroğlu’nu da ‘Bu Alevi’dir oy alamaz’ dediler. Bakın bu da çok ilginç. Yani Alevi-Sünni ayrımı yapıyorlar, bunu diyerek CHP kendi Alevi kitlesini kenara itmiş oluyor. Türk tarihinde böyle bir şey yok. Alevi kitlesini de hor görüp, ikinci sınıf vatandaş olarak değerlendiriyor. Bunlara bakarak Kılıçdaroğlu’nun isminin üstünün çizildiğini gördük.”

“ALTILI MASA SERİ İŞLEMEYEN BİR DEVLET MODELİ ÖNERİYOR”

Perinçek, Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine yönelik çıkışlarına tepki gösterdi. Türkiye’nin sistem değil üretim sorunu olduğunu belirten Perinçek şöyle konuştu: “Altılı Masa buradan konuyu kaydırıyor, Türkiye’nin Anayasa, siyasi sistem sorunu var noktasına meseleyi getiriyor. Burada daha çok güçlü, kolay ve hızlı karar alan bir devlet mekanizması değil, herkesin eline ayağına dolandığı, seri işlemeyen, dinamik kararlar alamayan bir devlet modeli öneriyor. Zaten Altılı Masa başka neyi önerebilir. Masada altı tane adam oturuyor, bunların hepsinin birden devleti yönetmesi mümkün mü?”

SEÇİM İKİNCİ TURA KALIRSA KİME DESTEK VERECEKLER?

Kendisi de partisinin Cumhurbaşkanı adayı olan Doğu Perinçek, “Seçim ikinci tura giderse desteğiniz kime olur” sorumuza ise şu yanıtı verdi: “Biz ikinci tura kalacağız. Bu sorunun cevabını verdim. Biz hiçbir zaman PKK ve FETÖ ile beraber olanlarla olmayacağız. Bu stratejik bir karar.”

BABACAN’IN AÇIKLAMALARINA TEPKİLİ

Doğu Perinçek, Ali Babacan’ın ve Deva Partisi yetkililerinin Türklüğü, Savunma Sanayiini hedef alan açıklamalarını da eleştirerek şunları belirtti: “Amerika bunların arasında iş bölümü yapmış. CHP yöneticileri üzerinden TSK’nın komuta kademesine saldırıyor. Babacan üzerinden Türk kavramına saldırıyor. Türk’ü Anayasa’dan çıkarırsanız Türkiye dağılır. Türkiye Cumhuriyeti Türk milletine dayanan bir Cumhuriyet. Cumhuriyetler milletlerin siyasi teşkilatıdır, devlet teşkilatıdır. Türk’ü çıkaramazsınız. Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki Türk’ ne yapacaksınız? Türk’süz millet, devlet, Anayasa dağıtma planıdır. Hep aynı cepheden tavırlar. Hepsi birbirine uyum sağlıyor. Örneğin Meral Akşener milliyetçilik taslıyor. Ama Türk’ü çıkaralım dediklerinde Meral Akşener’den ses var mı? Yok. Meral Akşener de bunu benimsiyor. Senin yanında müttefikin. Biz Türk’süz olan hiçbir yerde olmayız.”

Perinçek, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik çok sert eleştiriler yaptı: “Oradaki en meş’um, Türkçemizde uğursuz diyelim, en uğursuz, karanlık figür. Akşener’in geçmişine bakıyoruz, onun döneminde Genelkurmay’a kulak yerleştirilmiş. Genelkurmay’ı kim dinler? Genelkurmay’ı bir tek CIA ile MOSSAD dinler. Başkası dinlemez. FETÖ’cü polis şeflerini Emniyet istihbaratın başına oturtmuş. Bunlar onun karanlık mazisini gösteren fiiller. Bunlar suç teşkil eder. Yalnız ceza hukuku açısından demiyorum. Her bakımdan… Ahlaken, karakter olarak, politikacı olarak… Bakın 15-16 Temmuz darbesi öncesi ve sonrasına bakın, o darbeyle ilişkileri olan, o darbe başarılacak olsa bir takım makamlara, mansıplara getirileceği bilinen bir hanımefendi. Ne bir seçim söz konusu ne de başka bir şey. Ben Başbakan olacağım diyordu. Demek ki darbe planlandığından haberi var, kendisini yüksek mevkilerde görmeye hevesleniyordu. Geçmişte FETÖ’cüleri Emniyet İstihbaratın başına yerleştirmesi, Genelkurmay’a kulak yerleştirmesi olsun Gladyo ilişkilerini ortaya koyuyor.”

YAŞAR KEMAL’LE TARTIŞMASI

Son dönemlerde Türk kelimesine yönelik edebiyat dünyasında yapılan saldırıya yönelik sorumuza da yanıt veren Perinçek, “Edebiyat öyle bir şeydir ki bir ülkenin kültürünün tamamını kucaklar. Yalnız dil değildir. Edebiyat o ülkenin yazılı olan ürünlerinin tamamıdır. Türk kültürüne, tarihine dayanan birikimleridir. Siz Türklerin imparatorluk, devrim tarihi, dünya uygarlığına yaptığı katkılar, bütün bunları çıkardığınız zaman sadece dil ile edebiyat olmaz.”

Türkçe edebiyat savunması yapan kesimlerin Yaşar Kemal örneği verilmesine de tepki gösteren Perinçek, Yaşar Kemal ile geçmişte bu konuyu tartıştığını da açıkladı: “Ben bunu Semih Balcıoğlu’nun cenazesinde de konuştum. ‘Yaşar ağabey sen Türk romancısısın, seni besleyen her şey Toroslar, İnce Memetler vs. Türk. Sen Türk edebiyatının romancısısın.’  Yaşar Kemal eskiden benim gibi düşünüyordu. Sonra baktı Nobel falan, belki Ermeni çizgisinden gitseydi Batı’ya kendini daha çok sevdirirdi. Kürt sonuçta Müslüman ve bize ait. Batı da sevmiyor onları. Yanlış ata oynadı. Kendisiyle böyle bir tartışmamız vardı.”

“HANGİ PERİNÇEK?” SORUSUNA VERDİĞİ YANIT

Doğu Perinçek, kendisine yönelik kullanılan “Birden fazla Perinçek var” yönündeki suçlamaya da yanıt verdi: “Bir tane Perinçek var. İki tane Perinçek yok. Geçmişten bu yana Bağımsız Türkiye, Ne Amerika Ne Rusya demişiz. 1970’li yıllarda sol MHP’ye, ülkücülere şiddet uyguladığı zaman solla beraber olmadık. Hatta bu yüzden bize Maocu Bozkurtlar demişlerdi. Onlar Sovyetler Birliği gelecek, bizi kurtaracak, hükümet yapacak diyorlardı. O çizgiye isyan ettik. Biz Atatürk çizgisinde halk, millet devrim yapacaksa yapacak dedik.”



Röportajın öne çıkan başlıkları şu şekilde:

-ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANINA ÇOK SERT TEPKİ: ESİR ALINMIŞ!

- CUMHUR İTTİFAKI’NA NASIL BAKIYOR?

- “TÜRK’ÜN ÇIKARILMASINI AKŞENER DE BENİMSİYOR”

- YAŞAR KEMAL’LE NEDEN TARTIŞTI?

- “KAÇ PERİNÇEK VAR” SORUSUNA İLK KEZ YANIT VERDİ!

- SEÇİM İKİNCİ TURA GİDERSE KİMİ DESTEKLEYECEK?

- “15 TEMMUZ BAŞARILI OLSA MERAL AKŞENER…”

- SOLLA 1970’LERDEN GELEN KAVGASININ NEDENİ NE?

Doğu Perinçek'in açıklamalarını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

HDP ile ilgili çok sert tepki: Anayasa Mahkemesi Başkanı esir alınmış! ile ilgili etiketler Doğu Perinçek Ceyhun Bozkurt 6'lı Masa HDP Anayasa Mahkemesi Kemal Kılıçdaroğlu CHP

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.