HDP içinde "Öcalan" tartışması! Bilek güreşini kim kazanıyor?

Mahmut Övür HDP'nin içinden bildiriyor: HDP içinde derin bir siyasi hesaplaşma var ve kriz yaşanıyor!

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür'ün bugünkü makalesinde kapatma davası süreci devam eden HDP hakkında çarpıcı bilgiler yer aldı.

HDP içinde derin bir siyasi hesaplaşma var ve kriz yaşandığını dile getiren Övür, bir HDP'li yetkilinin kendisine, "İçinden geçtiğimiz bu süreçte, Kandil de HDP de yeni bir siyaset üretemiyor. Tıkandılar... Bunu Öcalan açar mı göreceğiz ama şu çok net: Artık herkes silahın hükmünün kalmadığının farkında." dediğini aktardı.

Mahmut Övür yazısında şunları kaydetti;

"Bunun en önemli nedenlerinden biri de arkasına saklandıkları silahlı gücün yani Kandil'in artık gücünü kaybetmesidir. Bir HDP'li aynen şöyle diyor:

"Arkasında silahlı güç olmadığı için artık bizimkiler yelkenleri indirmiş durumda. Öyle üst perdeden konuşan yok. Sadece şu örneğe bakın, AKP iktidarının bugüne kadar yaptığı TRT Kürdi veya seçmeli ders gibi açılımlara bizim parti hiç destek vermedi, hep karşı çıktı. Oysa şimdi seçmeli derse bile razılar..."

Gerçekten de eski eşbaşkan Sezai Temelli, Öcalan'ın avukatı PM üyesi Doğan Erbaş gibi çok sayıda HDP'li, geçmişte yüzüne bakmadıkları seçmeli ders için halka çağrı yapıyor.

O kampanyaya katılanlardan HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü aynen şöyle diyordu: "Şimdi Türkiye'deki okullarda Kürtçe seçmeli dersler var. Halkımızın bu dersleri tercih etmesini istiyoruz. Kürtçe dersleri boş bırakmayalım. Dilimiz kimliğimiz, onurumuzdur."

Konuştuğum HDP'li yetkili bu örnekleri verdikten sonra sözü Öcalan'a getiriyor ve şöyle diyor:

"İçinden geçtiğimiz bu süreçte, Kandil de HDP de yeni bir siyaset üretemiyor. Tıkandılar... Bunu Öcalan açar mı göreceğiz ama şu çok net: Artık herkes silahın hükmünün kalmadığının farkında."

HDP'li yetkiliye göre, Kandil'in içeride ve dışarıda yok hükmünde olması, Demirtaş ve Kandil işbirliğinin Öcalan'ı İmralı'ya gömmesi ve nefes alacak yeni bir siyaseti ortaya koyamamaları Öcalan'ın şansını artırıyor. Olası bir müdahale sadece HDP'yi değil mevcut ittifak hesaplarını da altüst eder."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

 

HDP içinde "Öcalan" tartışması! Bilek güreşini kim kazanıyor? ile ilgili etiketler HDP Abdullah Öcalan Mahmut Övür köşe yazıları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.