El birliğiyle Hrant Dink cinayetinde FETÖ'yü aklıyorlar

Bundan tam 14 yıl önce bugün kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olduğu Agos gazetesinin önünde katledilen Hrant Dink, ölümünün yıl dönümünde anılıyor. Dink ile ilgili yüzlerce mesaj paylaşılırken, medyada da Dink'in anıldığı yayınlara yer verildi. Artı TV'de bir yayın gerçekleştiren HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün sözleri ise tartışma yarattı. Dink'in katili olduğu açık olan FETÖ'den söz etmeyen Kürkçü, bir de cinayetten Milli Güvenlik Kurulu'nu (MGK) sorumlu tuttu.

Agos gazetesi önünde, 2007 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren gazeteci Hrant Dink, katledilişinin 14. yılında anılıyor.

Bir dönem yoğun eleştiriler alan, dava süreçleriyle karşı karşıya kalan ve hapis cezasına çarptırılan Dink, yaşadığı endişeyi, öldürülmesinden önce dile getirmiş ve "Ruh halimin güvercin tedirginliği" başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Dink, bu satırların yayımlanmasından 9 gün sonra kurucusu ve genel yayın yönetmeni olduğu Agos gazetesinin yakınında Ogün Samast tarafından 3 kurşunla vurularak katledildi.

Katil Ogün Samast, cinayeti işledikten sonra Samsun Otogarı'nda yakalandı. Ertesi gün İstanbul'a getirilen Samast'ın da aralarında olduğu 30 sanık hakkında dava açıldı.

CİNAYETİN FETÖ BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKARILDI

FETÖ'nün 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminin ardından ise dava farklı bir boyut kazandı. Genişletilen soruşturmalar neticesinde cinayetin, emniyette örgütlenen FETÖ mensuplarının organizasyonuyla gerçekleştiği tespit edildi.

Cinayetin FETÖ bağlantısının ortaya çıkarılmasının ardından başta FETÖ elebaşı Fetullah Gülen olmak üzere eski savcı Zekeriya Öz, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Ramazan Akyürek ile dönemin jandarma görevlilerinin de bulunduğu isimlere dava açıldı.

HDP'Lİ KÜRKÇÜ'DEN TUHAF VİDEO: ŞEBEKE ORTAYA ÇIKARILMADI

Cinayeti FETÖ tarafından işlendiği belgelerle ortaya konulmuşken HDP'den dikkat çeken bir çıkış geldi. HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü Hrant Dink'in katledilişinin yıl dönümünde Artı TV'de bir açıklama yaptı.

Açıklamasında partisinin de ilişki içinde olduğu ve Genel Başkan düzeyince FETÖ medyası kapatılırken ziyaretlerin gerçekleştirildiiği FETÖ'den söz etmeyen HDP Onursal Başkanı Ertuğrul Kürkçü, yargının cinayeti gerçekleştiren şebekeyi ortaya çıkarmadığını ve cezalandırmadığını öne sürdü.

El birliğiyle Hrant Dink cinayetinde FETÖ'yü aklıyorlar - Resim : 3

 

FETÖ'YÜ UNUTUP MİLLİ GÜVENLİK KURULU'NU SUÇLADI

"Nasıl cezalandıracaktı? Bu cinayetlerin arkasında, bir Milli Güvenlik Kurulu vardı." diyen Kürkçü,  "Milli Güvenlik Kurulu Aralık 2001 toplantısında egemen din dışındaki inanç gruplarının varlık ve etkinliklerini 'Misyonerlik' adı altında bir iç güvenlik tehdidi olarak hedefe koyuyordu." ifadesini kullandı.

El birliğiyle Hrant Dink cinayetinde FETÖ'yü aklıyorlar - Resim : 4

"Raporun bu dehşetengiz belirlemesine kanıt olarak ileri sürdüğü olgular ise Hristiyanların Hristiyanlık yapmakta olduklarından ibaretti" iddiasında bulunan Kürkçü sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ama bundan da önemlisi, raporun 'asıl amaç' konusundaki tespitiydi. Asıl amaç 'Türkiye'yi bölmek'ti ama misyonerlik faaliyetleri karşısında gereken tedbirlerin alınamıyordu. Yasaların bu faaliyetleri önlemede yetersiz kalıyordu.

Devletin en yüksek güvenlik heyetinin yasalar yetersiz dediği yerde “gayri nizami kuvvetler”e, yani kontr-gerillayı iş başına çağırdığını 50 yılın deneyiminden artık biliyoruz. Bu MGK kararı yerli yerinde durdukça yargının bu cinayetler dizisi arasında bir resmî bağ kurmasını beklemek şimdi her zamankinden de uzak bir ihtimal."

FETÖ'CÜ DÜNDAR'IN SEVGİLİSİNDEN FETÖ'NÜN KATLETTİĞİ DİNK'E TİMSAH GÖZYAŞI

Öte yandan FETÖ'cü Can Dündar'ın sevgilisi Duygu Demirdağ'ın da cinayeti FETÖ işlememiş gibi sosyal medya hesabından timsah gözyaşları döktüğü görüldü.

Demirdağ, Twitter'dan paylaştığı mesajda "14 yıldır adalet yerini bulmadı. 14 yıldır Sebat Apartmanı önünde bedenimiz... Ruhumuz, "güvercin tedirginliğinde" 14 yıldır" ifadesini kullandı.

 

El birliğiyle Hrant Dink cinayetinde FETÖ'yü aklıyorlar ile ilgili etiketler Hrant Dink cinayet FETÖ HDP Can Dündar ertuğrul kürkçü duygu demirdağ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.