HDP fişleyip Kandil'e gönderiyor

Diyarbakır'da devam eden evlat nöbetinde aileler HDP'liler tarafından bina etrafına takılan güvenlik kameralarıyla desteğe gelenlerin fişlendiğini ve görüntülerin Kandil'e aktarıldığını öne sürdü. Aileler suç duyurusunda bulundu.

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından kaçırılan aileler HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önündeki eylemlerini sürdürüyor.

Evlatları için gece gündüz demeden nöbet tutan aileler, takılan güvenlik kameralarının kendilerini ve ziyarete gelenleri kaydettiğini gerekçe göstererek Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Aileler, kendilerine yönelik yapılan sözlü ve fiziki saldırılar nedeniyle de HDP Diyarbakır milletvekilleri Remziye Tosun ve Saliha Aydeniz'den şikayetçi oldu.

Suç duyurusu hakkında konuşan Şevket Bingöl, oturma eylemine başladıkları günlerde HDP binasında bulunan eski kameraların söküldüğünü ve o kameralarda çocuklarının görüntüsünün yer aldığını iddia ederek, yeni takılan kameralarla çekilen fotoğraf ve görüntülerinin nereye gönderildiğini bilmediklerini belirtti. Bingöl, eylemlerine destek için gelen ziyaretçilerinin olduğunu ancak kameraların takılmasından dolayı, ziyaretçilerin rahatsız olduklarını ve korktuklarını söyledi.

AİLELER ŞİKAYETÇİ

Suç duyurusunda bulunan Şeyhmus Kaya ise takılan kameralarda ses kayıt özelliğinin de olduğunu belirterek, çekilen görüntülerin hem kendilerini hem de kendilerini ziyarete gelenleri endişelendirdiğini söyledi. Görüntülerin Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'ndaki terör örgütünün kampına gönderildiğini iddia eden Kaya, HDP milletvekilleri Remziye Tosun ile Saliha Aydeniz hakkında da kendilerine yönelik hakaret ve fiziki saldırı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunduğunu belirtti. Ailelerin suç duyurusu üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldığı bildirildi.

HDP fişleyip Kandil'e gönderiyor ile ilgili etiketler HDP Diyarbakır evlat nöbeti
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.