HDP eski milletvekili Binici tutuklandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen Kobani olaylarına ilişkin soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan HDP eski milletvekili İbrahim Binici hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Nöbetçi hakimliğe sevk edilen Binici tutuklanarak cezaevine gönderildi. Binici ile birlikte gözaltına alınan HDP'li Ayşe YAĞCI ve Mesut BAĞCIK da tutuklandı.

Kobani bahanesiyle çıkartılan ve Türkiye'ye yönelik bir kalkışmaya dönüştürülmek istenen 6-7-8 Ekim 2014 tarihinde ülke genelinde PKK/KCK terör örgütü tarafından gerçekleştirilen terör ve şiddet eylemleri ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı.

Önceki günlerde soruşturma kapsamında terör ve şiddet eylemleri sırasında sokağa çıkma çağrısı yapan PKK/KCK terör örgütü ve sözde örgüt yöneticileri ile siyasi parti yönetici ve partililer ile ilgili çok sayıda soruşturma ve gözaltı kararları verilmişti. 

8 KİŞİ HAKKINDA YAKALAMA KARARI BULUNUYOR

Halen devam eden soruşturma kapsamında alınan tanık ve etkin pişmanlık beyanları doğrultusunda 8 şüpheli hakkında geçtiğimiz günlerde yakalama kararı çıkarılmıştı.

Şüphelilerin terör örgütü tarafından eğitilerek PKK/KCK'ya bağlı sözde- komitelerde sosyal alan, sözcülük, ideolojik alan, kültür-sanat alanı gibi örgütsel görevler üstlendikleri belirlendi.

Terör örgütü üyeleri arasında kuryelik yaptığı da belirlenen 8 şüphelinin yakalanmasına yönelik 27 Ekim'de Ankara merkezli 7 ilde operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda HDP eski milletvekili İbrahim BİNİCİ, Ayşe YAĞCI ve Mesut BAĞCIK gözaltına alındı.

Binici, Yağcı ve Bağcık polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Sabah

HDP eski milletvekili Binici tutuklandı ile ilgili etiketler HDP İbrahim Binici Ayşe Yağcı Mesut Bağcık kobani
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.