HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın duvarındaki Öcalan posterlerini bakın nasıl savundu

HDP'nin Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına Esenyurt Belediyesi tarafından yapılan dezenfekte işlemleri sırasında, binanın terör yuvasına dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Duvarlarında terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan olmak üzere pek çok teröristin fotoğrafı bulunan bina ile ilgili HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı'dan bir açıklama geldi. Avcı, "Resimler, posterler, pankartları sadece binalarımızda değil, basın açıklamalarında da kullanıyoruz." dedi.

Esenyurt Belediyesi'nin yaptığı dezenfekte işlemleri sırasında HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarının duvarlara asıldığı görüldü.

HDP'NİN TERÖR YUVASINA DÖNÜŞTÜRDÜĞÜ BİNAYA BASKIN

Bu görüntülerin ortaya çıkmasının ardından 23 Ocak tarihinde harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri HDP'nin terör yuvasına çevirdiği binaya baskın düzenledi.

Savcılıktan alınan arama kararı gereğince HDP binası didik didik edildi. Yapılan aramalarda PKK elabaşı Abdullah Öcalan'ın resim ve posterlerinin yanı sıra çok sayıda örgüt propagandasının yapıldığı dergi ve kitap ele geçirildi.

HDP İSTANBUL İL EŞ BAŞKANI'NDAN PİŞKİN SÖZLER

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir dizi açıklamada bulundu.

Dezenfekte işlemleri sırasında çekilen fotoğrafların 6 ay önce çekildiğini söyleyen Avcı, Esenyurt Belediyesi'ni suçladı ve 'haddi olmadan gizli çekimler yaptığını' ifade etti.

Asıl HDP'nin Esenyurt Belediyesi'nden şikayetçi olduğunu belirten Avcı, hizmet vermenin belediyenin görevi olduğunu kaydetti.

"SADECE BİNALARIMIZDA DEĞİL, BASIN AÇIKLAMALARINDA DA KULLANIYORUZ"

Esenyurt Belediyesi'nin açıklama yapmak zorunda olduğunu sözlerine ekleyen Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Diğer yandan; partimiz halka açıktır, dileyen giriyor çayını içiyor, sohbetini ediyor. Yaratılan algı boşunadır. Resimler, posterler, pankartları sadece binalarımızda değil, basın açıklamalarında da kullanıyoruz.

Benzer gerekçelerle daha önce yapılan baskınlarda açılan davalar beraatle sonuçlandı. Konuyla ilgili AYM kararları var. Velhasılı, AKP-MHP kapatma davası için kendisine başka gerekçeler arasın...Kırk yılldır boş işlerle uğraşıyorlar. Konun esası ÇÖZÜMDÜR."

 

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nın duvarındaki Öcalan posterlerini bakın nasıl savundu ile ilgili etiketler HDP Esenyurt PKK Abdullah Öcalan Belediye İlçe Başkanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.