HDP 4 partiden birden randevu istedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kapatılması yönünde çağrılarda bulunduğu HDP'den yeni bir adım geldi. Ülkenin sorunlarını görüşmek için 4 partiden randevu talep eden HDP'nin ilk durağının Saadet Partisi olacağı belirtildi.

Muhalefet partileri arasında devam eden müzakerelere HDP de dahil olma kararı aldı.

Son günlerde MHP'nin 'kapatılma davası açılması' çağrısında bulunduğu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin 'kapısına kilit vurulmalı' dediği HDP, muhalefet partileri ile diyalog zeminini genişletme çabasına girişti.

4 MUHALEFET PARTİSİNDEN RANDEVU TALEP EDİLDİ

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre: HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ile Mithat Sancar'ın 4 muhalefet partisinden randevu talep ettiği belirtildi.

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partis ve Gelecek Partisi'nden randevu talep eden HDP, randevu alamayacağını düşündüğü AK Parti, MHP ve İYİ Parti için bir adım atmadı.

SAADET LİDERİ KARAMOLLAOĞLU OLUMLU YANIT VERDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sancar ve Buldan'ın randevu talebine olumlu yanıt veren ilk lider oldu. Saadet Partisi'ne ziyaret 1 Şubat Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ziyaretlerin amacının ise başta demokratikleşme, özgürlükler, adalet olmak üzere Türkiye'nin temel sorunları konusunda görüş alışverişinde bulunmak olduğu belirtildi.

İŞBİRLİĞİ KONUSUNDA 'NABIZ YOKLAMA' YORUMU YAPILIYOR

Eşbaşkanlar, partilerinin temel sorunlar konusundaki çözüm önerilerini içeren yol haritasını da muhalefet partilerinin liderlerine iletecekler. İleriye dönük seçim işbirliği konusundaki 'nabız yoklama' amaçlı da olarak yorumlanan bu ziyaretlerin, önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.

Millet İttifakı partileri CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti arasında genel seçimlerin ardından zaman zaman görüşmeler yürütüldü. Ali Babacan'ın Genel Başkanlığını üstlendiği DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu'nun Genel Başkanlığı'nı yürüttüğü Gelecek Partisi'nin de siyaset sahnesine katılmasından sonra, muhalefet partileri arasında "hayırlı olsun" ziyaretleri ve buna bağlı iadeyi ziyaretler gerçekleştirilmeye devam ediyor.

 

HDP 4 partiden birden randevu istedi ile ilgili etiketler Saadet Partisi HDP CHP Gelecek Partisi randevu görüşme deva
GÜNÜN VİDEOSU

İzmir'de 5 kişiyi 'makas' atarken öldüren genç için istenen ceza belli oldu!

İzmir Menderes'te hafif ticari aracıyla makas atarak 5 kişinin ölümüne, 20 kişinin yaralanmasına neden olan Yusuf İslam Koçak'ın (19) 22,5 yıla kadar hapsi istendi.