Haziran'da 30 milyon BioNTech aşısı ile birlikte Prof. Dr. Uğur Şahin de Türkiye'ye gelebilir

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hızla devam eden aşılamala çalışmalarında aşı tedariği ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan müjdeler üst üste geldi. BioNTech'in kurucu ortağı Prof. D.r Uğur Şahin ile cep telefonu üzerinden bizzat iletişim kuran Koca, Haziran sonuna kadar 30 milyon BioNTech aşısının geleceğini açıkladı. Ayrıca Şahin'in kampanyaya destek için anavatanı Türkiye'ye de gelmesi beklendiğini belirtti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ile mücadele kapsamında son hız devam eden aşılamala çalışmalarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Nüfusumuzun 3 katı kadarlık doz aşı için anlaşmalar imzalanmıştır." açıklamalarının ardından gözler BioNTech, Sinovac ve Sputnik'e çevrilmişti.

Sağlık Bakanı Koca son yaptığı açıklamada, “Şu anda Türkiye, 100 milyon doz Sinovac ile, 90 milyon doz Biontech ve 50 milyon doz da Sputnik ile anlaşma imzalamış durumdadır." açıklamasını yaptı.

HAZİRAN'DA 30 MİLYON DOZ BİONTECH AŞISIYLA BİRLİKTE UĞUR ŞAHİN DE TÜRKİYE'YE GELEBİLİR

Yenişafak'tan Mehmet Acet'in Bakan Koca ile yaptığı röportajda, Bakan Koca'nın yeni nesil koronavirüs aşı üreticisi BioNTech'in kurucu ortağı olan Prof. Dr. Uğur Şahin ile iyi bir frekans yakaladığını belirterek, telefonla bizzat iletişim kurduklarını belirtti.

Bakan Koca'nın Prof. Dr. Uğur Şahin ile belirli aralıklarla konuşup mesajlaştırkalrını belirten Acet yazısında, "Koca, 14 Nisan’da, Haziran sonuna kadar 30 milyon BioNTech aşısının geleceğine dair açıklamalarını teyit almak için cep telefonu üzerinden Uğur Şahin’e göndermiş. Şahin, bu açıklamaları teyit ettikten sonra, “Allah’ın izniyle başaracağız” diye bir eklemede bulunmuş." ifadelerini kullandı.

Haziran'da 30 milyon BioNTech aşısı ile birlikte Prof. Dr. Uğur Şahin de Türkiye'ye gelebilir

 

BIONTECH KURUCUSU UĞUR ŞAHİN TÜRKİYE'YE GELECEK

Haziran ayında 30 milyon BioNTech aşısının da gelmesiyle birlikte aşı tediriklerinin hızlanması beklendiğini belirten Acet, ilgili yazısının devamında ise Uğur Şahin'in Türkiye'ye kampanyayı deteklemek için gelmesinin beklendiğini belirtiyor.

İşte Mehmet Acet'in ilgili yazısı;

"Aşılarla birlikte, aynı ay içerisinde kampanyaya katılıp destek vermesi için Uğur Şahin’in de Türkiye’ye, yani ‘anavatanına’ gelmesi gündemde.

Davet iletildi, kendisi de buna olumlu bakıyor.

BioNTech aşısıyla ilgili pozitif haberler Haziran ayı ile sınırlı değil.

Temmuz’da 14 milyon daha olmak üzere Ağustos ve Eylül’de bu rakamlar artarak 90 milyon doza kadar ulaşacak."

Yazının tamamını okumak için tıklayınız

Haziran'da 30 milyon BioNTech aşısı ile birlikte Prof. Dr. Uğur Şahin de Türkiye'ye gelebilir ile ilgili etiketler Türkiye uğur şahin BioNTech aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.