Haziran ayında ne ekilir? Haziran ayında hangi tohumlar ekilir?

Haziran ayında ne ekilir konusu merak ediliyor. Bu ayda daha çok ekilen sebze ve meyvelerin hasatlarının alınır. Ancak bu demek değildir ki Haziran ayında bir şey ekilmesin! Haziran ayının ekmekten çok hasat toplama dönemi olması sizi yanıltmasın. İşte haziran ayında ekebileceğiniz meyve ve sebzeler

Haziran ayında ne ekilir? Haziran ayında hangi tohumlar ekilir? Haziran ayında ne ekilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Haziran, daha çok sebze ve meyvelerin hasat dönemidir. Özellikle bunların başında kiraz gelir. Kiraz, haziran ayında meyve vermeye başladı. Daha sonra ise çilek, haziran ayında toplanmaya başlar. Önceden ekilen meyve ve sebzelerin haziran ayındaki gelişimi inanılmazdır.

Haziran ayında ne ekilir? Haziran ayında hangi tohumlar ekilir?

Haziran ayında ne ekilir sorusuna yanıt arıyorsanız bunların başında biber, domates, kavun, bamya, karpuz, fasulye ve soğan gibi sebzeler ekebilirsiniz. Ancak daha çok bu sebzelerin daha önce ekilmiş olması gerekir.

Haziran ayında ne ekilir? Haziran ayında hangi tohumlar ekilir? - Resim : 2

Çiçek olarak ise, haziran ayında hangi çiçek ekilir? Bu sornunun yanıtı da Nisan ve Mayıs aylarında ekilen fidelerden kalanlar bahçede yahut saksıda ekilebilir.

Peki Haziran ayında saksıda, balkonda sebze nasıl yetişir?

Haziran'da ne ekilir sorusunu yanıtladıktan sonra bu ayda ekmek istediğini marul, maydanoz ve yeşil soğan gibi sebzelerin balkonda özellikle saksıda nasıl yetiştirileceğini inceleyeilim.

Haziran ayında ne ekilir? Haziran ayında hangi tohumlar ekilir? - Resim : 3

Saksıda yetiştirmek istediğiniz sebzelerin ilk olarak balkona uyumlu olması gerekir. Daha sonra ise ekmek istediğiniz sebzelerin saksınlarında %30 gübre geri kalan %70’lik kısmına ise toprak koymalısınız. Sebzelerinizi ekeceğiniz saksıların olabildiğince derin olmasına özen gösterirseniz elde edeceğiniz sonuç her zaman en iyisi olacaktır.

HAZİRAN'DA EKİLECEKLER

Haziran ayında yeşillik dikimi

dereotu
fesleğen
kereviz
Soğan batun
rezene

Hangi Sebze Hangi Ayda Ekilir? Sebze Ekim Takvimi | Ege Pazarından

Haziran ayında sebze dikimi

havuç
pancar
turp
Kohlrabi lahana
mısır
nabız

Açık yerde fide dikimi

Biber fidesi
Domates fide
Salatalık Fideleri
Lahana fideleri

 

Haziran ayında ne ekilir? Haziran ayında hangi tohumlar ekilir? ile ilgili etiketler Fikret Orman haziranda ne ekilir haziran ayında ne ekilir haziranda hangi çiçek ekilir
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.