Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması dolarda sert düşüş yarattı! Kur, 4 gün sonra 17 liranın altında

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemimizde yer alan bazı ekonomi başlıklarında, ekonomi yönetimimiz Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edecek olup; atacağımız yeni adımlar silsilesi bu akşamdan itibaren bakanlığımız ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacaktır" duyurusunu yapmıştı. Açıklamanın ardından dolar kuru 4 gün sonra 17 liranın altına indi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, "Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde, hızlı ve çözüm odaklı adımlar atmaya devam edeceklerini ve atılacak yeni adımlar silsilesinin bu akşamdan itibaren Bakanlık ve ilgili kurumlarca kamuoyu ile paylaşılacağını açıklamıştı.

Bu duyurunun ardından gün içinde 17.37'yi gören dolar kuru 16.76 lira seviyelerine kadar geriledi. Hafta başından itibaren yükselişini sürdüren dolar, 17,52 lirayı görerek 2022 yılının en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

Euro ise Bakanlığın açıklamasının ardından 18 lira seviyesine kadar geriledi.

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması dolarda sert düşüş yarattı! Kur, 4 gün sonra 17 liranın altında ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı dolar kuru ekonomi modeli ekonomide yeni adımlar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.