Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni ekonomi adımı: GES talep işlemleri 15 Haziran'da başlayacak

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni ekonomi adımını duyurdu. Yeni enstrüman olan gelire endeksli devlet iç borçlanma senedinin (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 'Gelire Endeksli Senetlerin İhracı'na ilişkin açıklama yaptı. Yeni ekonomi adımı kapsamında, gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri için tarih verildi.

Açıklamada; vatamdaşların tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarla değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi amacıyla, GES talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirileceği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Bugün (09.06.2022) Bakanlığımız resmi hesabından yayınlanan basın açıklamasında yer alan atılacak adımlar kapsamında; Bakanlığımızca, vatandaşlarımızın tasarruflarını Türk Lirası cinsi varlıklarda değerlendirebilmelerinin teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi amacıyla, gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022 tarihinden itibaren gerçekleştirilecektir.

Sadece gerçek kişilere sunulacak olan GES'ler, ülkemiz genelinde gerçekleştirilecek duyuru ve talep toplama işlemleri yoluyla ihraç edilecektir.

Senede ilişkin talep toplama işlemleri ile senedin ihracı, kupon ve anapara ödemeleri Bakanlığımız sitesinde yayınlanacak duyuruda belirtilecek bankalar aracılığı ile gerçekleştirilecektir. ihraç edilecek senetler üç ayda bir yatırımcısına kupon getirisi sağlayacak olup kupon ödemelerinde asgari getiri garantisi olacaktır.

Senedin kupon ödemesine esas teşkil edecek getiri oranı ve vade yapısı ihraç duyurusunda ilan edilecektir. Senedin yatırımcıya sağlayacağı nihai getiri oranı, ihraç aşamasında Bakanlığımız tarafından belirlenen getiri oranının, hasılat gerçekleşmeleri çerçevesinde hesaplanacak endeks değeri ile çarpılması yoluyla belirlenecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni ekonomi adımı: GES talep işlemleri 15 Haziran'da başlayacak

 

 

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni ekonomi adımı: GES talep işlemleri 15 Haziran'da başlayacak ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanlığı ges gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.