Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda koltuk değişimi

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yeni atamalar yapıldı. Bakan Yardımcısı pozisyonunda görev yapan Osman Dinçbaş görevden alınırken yerine eski Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu getirildi. Öte yandan Bakan Yardımcısı Bülent Aksu'nun yerine ise Şakir Ercan Gül atandı.

Bugün Resmi gazete atama kararları kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda önemli koltuk değişimleri yapıldı. Bakan yardımcısı pozisyonunda görev yapan isim olan Osman Dinçbaş görevden alınarak yerine yeni bir ismin ataması yapıldı.

Osman Dinçbaş'ın yerine atanan isim Cengiz Yavilioğlu oldu. Öte yandan Bakan Yardımcısı Bülent Aksu'nun yerine ise Şakir Ercan Gül atandı.

CENGİZ YAVİLİOĞLU KİMDİR?

Cengiz Yavilioğlu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Doktorasını Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Finansman ve Fon Yönetimi Daire Başkanı olarak göreve başladı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, TEDAŞ Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ, Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ ve Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkanlıklarını yaptı. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. İngiltere Regent's Collage Ekonomi Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. Yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Yavilioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

ŞAKİR ERCAN GÜL KİMDİR?

Şakir Ercan Gül, 1967 senesinde Erzurum‘da dünyaya geldi. Üniversiteyi 1988 senesinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İşletme Bölümünde bitirdi.

Yüksek lisans eğitimini ise Marmara Üniversitesi İşletme Muhasebe Finansman Bilim Dalı Vergi Denetiminde Analitik İnceleme Prosedürleri üzerine yapan Şakir Ercan Gül, Marmara Üniversitesi İşletme Muhasebe Finansman Bilim Dalında doktorasına devam etti.

Şakir Ercan Gül, 1998-1999 yılları arasında ABD’de (Boston) mesleki çalışma eğitimi aldı. 1988-1989 yılları arasında Halkbank Teftiş Kurulu’nda, 1989-2003 arasında Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu’nda Maliye Müfettişliği yaptı.

2003-2004 yılları arasında İstanbul Defterdarlığında Defterdar Yardımcılığı görevinde bulunan Gül, ardından TMSF İkinci Başkanlığı görevini üstlendi.

Gül, 2010 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanlığı’na atandı. 22 Haziran 2012 tarihinde TMSF Başkanlığına yeniden görevlendirildi.

Bilimsel dergilerde tarihlerde ekonomi, mali ve idari konularda yayınlanmış makaleleri bulunan Şakir Ercan Gül, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Son olarak, Şakir Ercan Gül, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın imzasıyla, 30.01.2021 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcılığına getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda koltuk değişimi ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan Resmi Gazete Hazine ve Maliye Bakanlığı atama kararı Cengiz Yavilioğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.