Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Vergi dilimleri değişecek! Kim, ne kadar vergi ödeyecek?

İşçi ve memurların maaşlarından kesilen vergilere ilişkin yeni bir çalışmanın başlatılmış olduğu öğrenildi. Uzmanlar, olası senaryoları kamuoyu ile paylaştı. İşte detaylar…

Sene sonuna doğru yaklaşıldığı şu günlerde Meclis’in gündemi de yoğunlaşmaya başladı. 12 gün süren ve 16 Aralık tarihinde tamamlanan 2023 bütçe görüşmelerinin ardından odağını farklı konulara çeviren hükümet yetkilileri, vatandaşlar tarafından yakın takip altına alındı. Asgari ücret zammının açıklanmasının ardından gözler kadro ve EYT mevzularına çevrilirken memur ve emekli maaşlarına yansıtılacak olan zamlar da merak konusu oldu.

Ocak ayının başında açıklanacak olan enflasyon ile birlikte enflasyon farkına bağlı olarak alacakları maaş zamları belli olacak olan emekliler ve memurlar ilave bir artışın yapılıp yapılmayacağını merak ederlerken memurları ve işçileri yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Kamu kurumlarında istihdam edilmiş olan işçileri ve memurları alakadar eden gelişmeye göre vergi dilimlerinde değişiklik yapılacağı öğrenildi.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI ÇALIŞMA BAŞLATTI!

Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Vergi dilimleri değişecek! Kim, ne kadar vergi ödeyecek?

Asgari ücretin yüzde 54,66 oranında zamlanarak 8 bin 506 TL’ye yükselmiş olması, diğer çalışanları da heyecanlandırdı. Yeni dönem maaş zamlarını heyecan ile bekleyen memurlar ve işçiler gözlerini ocak ayına dikmişken Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yeni bir haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından da müjdelenmiş olan vergi dilimleri konusunda Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni bir çalışma başlattığı öğrenildi.

Memurların ve işçilerin maaşlarından kesilen vergiler, sene içerisinde maaşların giderek düşmesine sebep olarak vatandaşları oldukça zor bir duruma düşürüyor. Bu farkı ortadan kaldırmak amacı ile yeni bir çalışma başlattığı öğrenilen Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ilk vergi dilimini yüzde 10’a çekeceği ileri sürüldü.

İŞÇİ VE MEMUR VERGİ DİLİMLERİ

Yeni dönemde yüzde 122,93 oranında zamlanacağı tahmin edilen vergiler vatandaşları şimdiden endişelendirmeye başlamışken Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından başlatılmış olduğu öğrenilen vergi dilimi çalışmaları vatandaşları bir nebze olsun umutlandırdı.

Mevcut kanuna göre uygulanan vergi dilimleri, şu şekilde:

  • Birinci vergi diliminde: Yüzde 15 kesinti
  • İkinci vergi diliminde: Yüzde 20 kesinti
  • Üçüncü vergi diliminde: Yüzde 27 kesinti
  • Dördüncü vergi diliminde yüzde 35 kesinti
  • Beşinci vergi diliminde: Yüzde 40 kesinti
Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti! Vergi dilimleri değişecek! Kim, ne kadar vergi ödeyecek? ile ilgili etiketler vergi Hazine ve Maliye Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.