Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan döviz bürolarındaki 100 dolar düzenlemesine açıklama: Serbest piyasaya müdahale değil!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Resmi Gazete'de yayımlanan döviz bürolarında 100 dolar ve üstü alım satım işlemlerinde kimlik ibrazı zorunluluğu ile ilgili olarak yapılan yorumlara açıklama getirdi. Bakanlık, "Düzenleme serbest piyasaya müdahale değildir." ifadelerini kullandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'e yönelik yapılan bazı yorumlara istinaden Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaptı. 

KİMLİK İBRAZI LİMİTİ 100 DOLAR

Düzenlemeyle döviz bürolarında alım satım işlemlerinde kimlik ibrazı limitinin 100 doların üstü ve karşılığı Türk lirası olarak yeniden belirlendiğine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"SERBEST PİYASAYA MÜDAHALE SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

"Söz konusu değişiklikte 'işlem limitlerini belirlemeye' ifadesi sadece kimlik ibrazına yönelik olup, bu ifade 100 dolar limitini artırma veya azaltmaya yönelik bir yetkilendirmeyi ifade etmektedir. Döviz alım satımı piyasada alıcılar ve satıcılar arasında serbestçe gerçekleşmektedir. Düzenlemenin serbest piyasaya müdahalesi kesinlikle söz konusu değildir."

 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan döviz bürolarındaki 100 dolar düzenlemesine açıklama: Serbest piyasaya müdahale değil! ile ilgili etiketler döviz büroları 100 dolar hazine bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.