Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Konut fiyatlarında ‘fahiş’ artışları yakından takip ediyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konut kredisi müjdesinin hemen ardından fırsatçılar konut fiyatlarına 300-850 bin lira arası artış yapmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği ‘fahiş’ artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarında yapılan fahiş artışların takibe alındığını açıkladı.

Fırsatçıların, serbest piyasa ilkesiyle bağdaşmayan fahiş fiyat artışlarının yakından takip edildiğini belirten Bakan nebati sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşım yaptı.

Bakan Nebati, "Konut Finansmanı Projesi'nin temel amacı uygun maliyetle ev sahibi olma avantajının yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatlarındaki dalgalanmalardan korumaktır. Tüm bu çabalara rağmen, bazı internet sitelerinde birtakım fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak bir şekilde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği "fahiş" artışları çok detaylı bir şekilde yakından takip ediyoruz. Kararlılıkla ifade etmek isterim ki fahiş fiyat artışlarına karşı var gücümüzle çalışarak devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacak, asla müsamaha göstermeyeceğiz." dedi.

 

 

 

 

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati: Konut fiyatlarında ‘fahiş’ artışları yakından takip ediyoruz ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanı konut kredisi konut fiyatları fahiş fiyat artışı nureddin nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.