Bakan'dan 'Türkiye ekonomisine güven' açıklaması

Gelen son dakika haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor. Yılı bu performans ile sürdürüp gelecek yılda bunu çok daha ileri taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Albayrak, Twitter hesabından TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi rakamlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak, haziran ayına ilişkin rakamları, ''Türkiye'nin ekonomisine güven artıyor. Nisan'da 51,3 olan Ekonomi Güven Endeksi Mayıs'ta 61,7'ye, Haziran'da ise 73,5'e yükseldi. 2020 yılını bu performans ile sürdürüp gelecek yılda bunu çok daha ileri taşıyacağız inşaallah.'' ifadeleriyle yorumladı.

Bakan'dan 'Türkiye ekonomisine güven' açıklaması

NE OLMUŞTU?

Türkiye İstatistik Kurumu, haziran ayına ilişkin ekonomik güven endeksi verilerini açıkladı.

Buna göre, endeks bu ay mayısa göre yüzde 19,1 artarak 73,5 değerine ulaştı. Ekonomik güven endeksindeki artış, tüketici, reel kesim (imalat sanayisi), hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörü güven endekslerindeki artışlardan kaynaklandı.

Tüketici güven endeksi aylık bazda haziranda yüzde 5,2 artarak 62,6'ya, reel kesim güven endeksi yüzde 22,2 yükselerek 89,8'e, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 8,5 artışla 55,5'e, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 9,3 artarak 86,4'e, inşaat sektörü güven endeksi de yüzde 33,1 yükselişle 78'e çıktı.

Bakan'dan 'Türkiye ekonomisine güven' açıklaması - Resim : 2

Bakan'dan 'Türkiye ekonomisine güven' açıklaması ile ilgili etiketler Berat Albayrak TÜİK Ekonomik Güven Endeksi Türkiye
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.