Hazar’dan LGBT destekçisi Almanya’ya: Futbol oynamaya geldik

Japonya maçı öncesinde LGBT içerikli pazubandlarının FIFA tarafından yasaklanmasını protesto eden Almanya’ya tepki gösteren Belçikalı yıldız Hazard, “Bunu yaptılar ama maçı kaybettiler. Biz burada futbol oynamak için bulunuyoruz; siyasi mesaj vermek için değil.” ifadelerini kullandı.

Belçika’nın yıldız futbolcularından Eden Hazard, Almanyalı futbolcuların ağız kapatma eylemi yaparak FIFA’nın kararını eleştirerek LGBT’ye destek çıkmasına tepki gösterdi.

Alman Milli Takımı futbolcularının Japonya maçı öncesindeki protestosuna karşı çıkan yıldız futbolcu Hazard takdirleri toplayan şu ifadeleri kullandı:

“Hazard bu protestoyla ilgili olarak, "Bunu yaptılar ama maçı kaybettiler. Belki de bunun yerine kazanmaya odaklansalar daha iyisini yapabilirlerdi. Biz burada futbol oynamak için bulunuyoruz; siyasi mesaj vermek için değil. Bu iş başkalarının işi.”

ALMANYA’DAN LGBT PROTESTOSU

Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası E Grubu maçında Almanya ile Japonya karşı karşıya gelmişti. Japonya’nın yenik durumdan gelerek Almanya’yı 2-1 yenmesinin yanı sıra yapılan protesto da maça damga vurmuştu.

 Hazar’dan LGBT destekçisi Almanya’ya: Futbol oynamaya geldik

FIFA’nın Dünya Kupası organizasyonu süresince LGBT ya da LGBTİ içerikli herhangi bir reklama izin verilmeyeceği kararını protesto eden Alman futbolcular mücadele öncesinde ağızlarını kapatmıştı.  

Hazar’dan LGBT destekçisi Almanya’ya: Futbol oynamaya geldik ile ilgili etiketler Eden Hazard Belçika LGBTİ+ LGBT Almanya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.