Hazal Kaya, Adele’in hastalığına yakalandı! Anksiyete nedir? / VİDEO

Son günlerde başından dert eksik olmayan güzel oyuncu Hazal Kaya hayranlarını üzecek bir açıklamada bulundu. Güzel oyuncu Hazal Kaya Anksiyete olarak da bilinen endişe bozukluğu hastalığına yakalandığını açıkladı. Bizim Hikaye dizisinde canlandırdığı Filiz karakteri ile son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Hazal Kaya'dan, geçtiğimiz günlerde herkesi üzen o haber gelmişti. Hazal Kaya'nın annesinin kansere yakalandığı, annesinin Instagram paylaşımı ile ortaya çıkmıştı. Hazal Kaya ve annesine Instagram'dan geçmiş olsun dilekleri yağmıştı. Hazal Kaya'nın peşini hastalıklar bırakmıyor. Bu kez hasta olan ise Hazal Kaya'nın kendisi Anksiyete olarak da bilinen endişe bozukluğu sanılandan daha yaygın çıktı. Peki Anksiyete nedir, panik ataktan farkını nasıl anlayabiliriz? Anksiyete'nin panik ataktan farkı ne? Detaylar haber özette...

Son günlerde başından dert eksik olmayan güzel oyuncu Hazal Kaya hayranlarını üzecek bir açıklamada bulundu. Güzel oyuncu Hazal Kaya Anksiyete olarak da bilinen endişe bozukluğu hastalığına yakalandığını açıkladı. Bizim Hikaye dizisinde canlandırdığı Filiz karakteri ile son dönemlerde adından sıklıkla söz ettiren Hazal Kaya'dan, geçtiğimiz günlerde herkesi üzen o haber gelmişti. Hazal Kaya'nın annesinin kansere yakalandığı, annesinin Instagram paylaşımı ile ortaya çıkmıştı. Hazal Kaya ve annesine Instagram'dan geçmiş olsun dilekleri yağmıştı. Hazal Kaya'nın peşini hastalıklar bırakmıyor. Bu kez hasta olan ise Hazal Kaya'nın kendisi Anksiyete olarak da bilinen endişe bozukluğu sanılandan daha yaygın çıktı. Peki Hazal Kaya Anksiyete mi? Anksiyete nedir, panik ataktan farkını nasıl anlayabiliriz? Anksiyete'nin panik ataktan farkı ne? Detaylar haber özette...

hazal_1_1

ANNESİ KANSERE YAKALANMIŞTI!

Ünlü oyuncu Hazal Kaya anksiyete (kaygı bozukluğu) hastalığına yakalandı. Kaya hastalığıyla ilgili ilk kez konuştu. Hazal Kaya'nın anneside kanser hastalığına yakalanmış, Instagram'dan duyurmuştu.

Yaşadığı rahatsızlık nedeniyle her konser öncesi anksiyete nöbetleri geçiren Adele gibi Hazal Kaya da aynı sorundan mustarip... RaniniTV’ye röportaj veren Kaya, "İleri seviye anksiyete hastasıydım, artık toparlandım çok iyiyim" açıklamasını yaparak hastalığı hakkında ilk kez konuştu.

DAHA ÖNCE DE ŞEKER HASTALIĞI ORTAYA ÇIKMIŞTI!

Hazal Kaya daha önce de şeker hastası olduğunu açıklamıştı. Ünlü oyuncu, "Ben hastalığım için zayıfladım, kimse 'Amma kilo aldın' dedi diye değil. Şeker hastası olduğum ortaya çıktı. Hastalık yüzünden hayatım çok zorlaştı" demişti.

anksiyete

ANKSİYETE HASTALIĞI NEDİR?

Anksiyete (kaygı) bozukluğu yaşayan kişiler panik seviyelerinin yükseldiği kriz durumlarında sanki çok kötü bir şey olacakmış duygusuna kapılarak içinde bulundukları durumu olduğundan daha kötü, tehlikeli görme eğilimindedirler.

NEDENLERİ

Bugün için yaygın anksiyete bozukluğunun nedeni ne yazık ki kesin olarak bilinememektedir. Ancak kalıtsal faktörlerin birçok hastalıkta olduğu gibi yaygın anksiyete bozukluğunda da etkisi olduğu kabul edilmektedir. Bunu kabul etmemizi sağlayan ise tek yumurta ikizlerinin her ikisinde birden yaygın anksiyete bozukluğunun olma oranının yüksek olmasıdır. Yine yapılan çalışmalar biyolojik ve çevresel faktörlerin bu bozukluğun nedenleri arasında olduklarını göstermektedir ama başta da söylediğimiz gibi kesin olarak bir suçlu henüz bulunamamıştır.

BELİRTİLERİ

Yaygın anksiyete bozukluğu olan hastalarda iki grup belirtiler görülmektedir: ruhsal belirtiler ve bedensel belirtiler. Ruhsal belirtileri; aşırı endişe, kaygı, tasa, konsantrasyonda azalma, aşırı sinirlilik ve huzursuzluk, kötü bir haber alacağı beklentisi, tahammülsüzlük, çabuk irkilme, kolay yorulma, kontrolünü yitirme hissi, çıldırma hissi ve ölüm korkusu olarak sayabiliriz. Bunların yanında tıpta derealizasyon olarak geçen kişinin kendinin dış dünyaya yabancı hissetmesi ve depersonalizasyon olarak geçen kişinin kendi bedenine veya bedeninin bir parçasına yabancılık hissetmesi de bu hastalar da görülebilir. Bedensel belirtilere gelecek olursak; bunların ortaya çıkmasında vücudumuzda bizim kontrolümüz dışında çalışan bir sinir sistemi vardır. Buna tıpta otonom sinir sistemi denmektedir ve soluk alıp vermemizi, kalbimizin hiç durmadan çalışmasını sağlamak bu sistemin görevlerinden sadece 2 tanesidir. İşte bu sistemin aşırı çalışması sonucunda da yaygın anksiyete bozukluğu hastalarında bedensel belirtiler ortaya çıkmaktadır. Bunlar; kalp çarpıntısı, terleme, ellerde titreme, ağız kuruluğu, nefes almada güçlük, tıkanma veya boğulma hissi, göğüste ağrı veya rahatsızlık hissi, baş ağrısı, baş dönmesi, kaslarda gerginlik ve buna bağlı olarak kas ağrıları görülebilir.

ANKSİYETE İLE PANİK ATAĞIN FARKI NE?

Anksiyete ile panik atak iki farklı sorun ama belirtilerini birbirinden ayırmak kolay değil. Panik atakta, vücudun sinir sistemi kendisini tehlikede hisseder, saldırıya uğradığını sanır. Bayılacağınızı sanarsınız, kalbiniz hızla atar ya da nefesiniz kesilir. Ataklar birkaç dakika ya da birkaç saat sürebilir. Anksiyete ise süreklilik arzeden bir durum; kendisini geri planda bir yerlerde, bilinçaltınızda sürekli hissettirir. Anksiyete dönemlerinde genel olarak tedirgin olur ya da belli bir olay karşısında tuhaf hissebilirsiniz.
Anksiyetenin 10 belirtisi nedir?
Kaygılı, sıkıntılı, gergin, tuhaf hissedersiniz.
Kendi değerinizden şüphe duyarsınız, özgüveniniz sarsılır.
Başınız döner, gözleriniz hafif kararır, çevrenizden kopmuş hissedersiniz.
Çabuk gerilirsiniz, nefes alıp verişiniz sıklaşır, kaslarınız ağrır.
Titremeye, sallanmaya başlayabilirsiniz, avuçlarınız terler.
Sürekli ağlamak ister, umutsuz hissedersiniz.
Konsantre olmak, hatırlamak zorlaşır.
Hayatınızdaki üzücü olaylara yoğunlaşırsınız.
İnsanların sözleri kafanızda dolaşıp durur.
İçinde bulunduğunuz çevreden, durumdan kaçmak istersiniz.

ANKSİYETEYLE NASIL BAŞA ÇIKILIR TEDAVİSİ NEDİR: İŞTE BU KONUDAKİ 10 ÖNERİSİ...

1. Nefes alın - Bunun bazen işe yaramadığını biliyorum ama olsun: Nefesinizi kontrol etmeye başlamak, zihninizi ve bedeninizi sakinleştirir.
2. Sizi endişelendiren her şeyi alt alta yazın ve paniğe kapılmamak için hayatınızı düzenli yaşamaya çalışın.
3. Arkadaşlarınıza, ailenize endişe nöbetleri geçirdiğinizi söylemekten çekinmeyin.
4. Sizi tedirgin eden durumdan uzaklaşın.
5. Kendinize değer verin; bu konuda olumlu düşünün.
6. Olumsuz yorumlarla kendinize eziyet etmeyin. Bu, özgüveninizi sarsar, anksiyete ataklarını sıklaştırır.
7. İyi uyuyun, stresinizi kontrol altına alın.
8. Neşeli şarkılar dinleyin, mutlu filmler seyredin.
9. Duygularınızı yatıştırmak için içinizden 10'a kadar sayın.
10. Eğer durum daha da ciddileşir, kontrolden çıkarsa doktora danışın.

hazal_4

ANNESİ KANSER HASTALIĞINA YAKALANMIŞTI;

Hazal Kaya'nın annesinin saçlarını kestiği fotoğraf, anne Kaya'nın hesabından yayınlandı. Ayşegül Kaya, Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla kanser hastalarına umut oldu. Ayşegül Kaya'nın meme kanseri tedavisi gördüğü öğrenildi. Hazal Kaya'nın 'Adını Feriha Koydum' dizisinde annesini canlandıran Vahide Gördüm de meme kanseri olmuştu.

Saçlarını kızı Hazal'a kestiren Ayşegül Hanım, bu anlardan fotoğraf paylaşıp altına, "Kanser adı dehşet yaratsa da artık olağan. Erken teşhis ve hızlı tedavi önemli. İyi dilekler için çok teşekkürler." notunu düştü.

Güzel oyuncunun, annesinin saçlarını kazıdığı kare sosyal medyada çok sayıda yorum ve beğeni aldı. Hayranları Hazal Kaya için "İşte hayırlı evlat" şeklinde yorumlar yaptı.

hazalll_1

HAZAL KAYA KİMDİR?

Hazal Kaya'nın tam adı Leyla Hazal Kaya'dır. 1 Ekim 1990 tarihinde Gaziantep'de doğmuştur. Annesi ve babası avukattır. İstanbul Balat'ta büyüdü. 4,5 yaşında kemana, 7 yaşında da baleye başladı. Kamera karşısına geçmesi reklam filmiyle başladı. Ekol Drama'da Ayla Algan'dan ders aldı. Sonra da "Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknikleri Atölyesi"nde Ümit Çırak'tan eğitim aldı.
Hazal Kaya 7 yaşında iken anne ve babası boşanmış ve annesi ile yaşamaya başlamıştır.
Liseyi İstanbul İtalyan Lisesinde okumuştur. Okulun tiyatro kolunda ve korosunda olan Hazal Kaya, Liseye devam ederken ajansa gidip oyunculuk için katalog kaydı yaptırmış ve liseye devam ederken de dizi çekimlerine başlamış. İlk işi "Cola Turka" reklam çekimleriydi.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne Ve Gösteri Sanatları Yönetimi, Performans bölümüne 2009 yılında girmiştir ve halen eğitimi devam etmektedir.

2007 yılında ilk kez Genco adlı bir televizyon dizisinde başrol oynadı.2008 yılındaHalid Ziya Uşaklıgil'in aynı adlı romanından uyarlanan Aşk-ı Memnu dizisinde Nihal'i canlandırmıştır. Lise ikinci sınıftayken "Genco" dizisinde Özge rolünü oynadı.

2011 yılında Show TV'de başlayan "Adını Feriha Koydum" adlı dizide baş rol oynadı. Hazal Kaya 2012-2013 sezonunda "Son Yaz Balkanlar 1912" adlı dizi ile ekrana dönmeye hazırlanıyor.

Hazal Kaya, tiyatroyu dansı ve keman çalmayı seviyor. İngilizce ve İtalyanca'yı da iyi derecede biliyor.

Oynadığı Diziler:
2006 - Sıla
2006 - Taşların Sırrı
2006 - Acemi Cadı
2007 - Genco
2008 - Aşk-ı Memnu
2010 - Behzat Ç.
2011 - Adını Feriha Koydum
2012 - Son Yaz - Balkanlar 1912

Sinema filmleri:
2011 - Çalgı Çengi
2011 - Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm
2011 - Ay Büyürken Uyuyamam
2012 - Bu Son Olsun
2012 - Otostop

Reklam Filmleri:
Cola Turka
Ritmix
Nescafe
Tofita
Molped
Turkcell
Eti Burçak
Penti
Bingo

Hazal Kaya, Adele’in hastalığına yakalandı! Anksiyete nedir? / VİDEO ile ilgili etiketler Hazal Kaya hastalık anksiyete endişe bozukluğu hazal kaya anksiyete mi anksiyete nedir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.