Hayvanlar için koronavirüs aşısı tescil edildi

Hayvanlar için üretilen koronavirüs aşısı Rusya'da tescil edildi. Aşıların hayvanlarda en az 6 ay antikor geliştirdiği belirtilirken, nisan ayında seri üretime geçileceği ifade edildi.

Koronavirüs aşısı 'Carnivac-Kov', dünyada hayvanlar için üretilen ilk ve tek ilaç olma özelliğini taşıyor.

Rusya’nın hayvan ve bitki sağlığı denetim ajansı Rosselhoznadzor başkan yardımcısı Konstantin Savenkov, aşının klinik denemelerine Ekim 2020'de başlandığını ve köpekler, kediler, kutup tilkileri, vizonlar, tilkiler ve diğer hayvanlar üzerinde denendiğini açıkladı.

Araştırma sırasında, aşının zararsız olduğu ve aşılanan hayvanların tümünün hastalığa karşı antikor geliştirdiği belirlendi.

NİSAN AYINDA SERİ ÜRETİME BAŞLANACAK

Savenkov'a göre, aşılanan hayvanların bağışıklık süreleri en az altı ay olarak tespit edildi. İlacın seri üretimine ise nisan ayında geçilecek.

Savenkov ayrıca, Carnivac-Kov aşısının tedarikini yerel tesislerin yanı sıra Yunanistan, Polonya ve Avusturya’ya gerçekleştirmeyi planladıklarını belirtti ve ABD, Kanada ve Singapur’un da aşıya ilgi gösterdiğini ekledi.

İNSANLARA BULAŞTIRDIKLARINA DAİR BİLİMSEL VERİ YOK

Kovid-19’a yol açan SARS-Cov-2 virüsünün Rusya’da şimdiye dek biri başkent Moskova’da biri de Tümen’de olmak üzere iki kediye bulaştığı belirlendi. Ancak Savenkov, söz konusu hayvanları ara taşıyıcı olup virüsü yeniden insanlara bulaştırdıklarına dair bilimsel bir veri bulunmadığını kaydetti.

Dünyanın ilk onaylanmış koronavirüs aşısını geliştiren Rus Gamaleya Merkezi, pandeminin bir sonraki aşamasının hayvanların enfekte olması olduğu konusunda bir uyarı yapmıştı.

Hayvanlar için koronavirüs aşısı tescil edildi ile ilgili etiketler köpek kedi Koronavirüs Rusya aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.