Hayvan istismarı olaylarına neden yaşlılar karışıyor?

Türkiye son olarak geçen pazar günü Kocaeli'de yaşanan köpeğe cinsel istismar haberiyle sarsıldı. Meydana gelen vakalarda saldırganların çoğunun yaşlı insanlar olması dikkat çekti. Durumu 'rahatsızlık' olarak nitelendiren uzmanlar ise bunun bir nedeninin de 'bunamadan kaynaklı muhakeme ve dürtü kontrolünün kaybolması' olduğunu belirtti.

Kocaeli'de iple bağladığı köpeğe ormanda cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen yaşlı adam, kendisini yakalayan gençler tarafından dövüldü.

Olay, sosyal medyada büyük yankı uyandırırken, Valilik yasal işlemlerin yapılacağını söyledi.

Özellikle ileri yaşlı insanların bu tür olaylarda rol oynadığına dikkat çeken Independent Türkçe muhabiri Ali Kemal Erdem, konuyu uzmanlara sordu.

Ağustos ayında meydana gelen 3 olayda da 71, 75 ve 85 yaşındaki kişilerin hayvanları istismar ettiğini hatırlatan Erdem, farklı tarihlerdeki olaylarda da ileri yaşlı insanların yer aldığını kaydetti.

"TESADÜF DEĞİL"

Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonfed) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan, bu tür olayların tesadüf olmadığını söyledi.

Hayvanlara yönelik cinsel saldırıları "sapkınlık" olarak niteleyen Özkan, konuyla ilgili bilimsel açıklamanın psikiyatrist ve psikologlarca yapılması gerektiğini belirtti.

"ERKEKLERDE DAHA YAYGIN"

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Psikiyatrist Prof. Dr. H. Ercan Özmez ise yapılan araştırmalara göre zoofili yaygınlığının dünya genelinde toplumlar içinde yüzde 2 ile 4 arasında değiştiğini ve erkeklerde iki kat daha yaygın olduğunu söyleyerek şunları söyledi:

"Ancak bu sayılar hayatlarında en az bir kez hayvanla ilişkiye girenlerle ilgili. Birincil olarak hayvanları cinsel uyarı ve doyum için kullananların yanı zoofili tanısı alacak şekilde ölçütleri dolduranların oranı daha düşüktür."

"BUNAMA ETKİSİYLE MUHAKEME VE DÜRTÜ KABİLİYETİ KAYBOLABİLİYOR"

Zoofilinin her yaşta görüldüğünü ergenlerde ve gençlerde daha yaygın olduğunu söyleyen Özmen, yaşlılarda görülmesinin birinci sebebinin demans ve alzaymırdan da kaynaklanan bunama olduğunu kaydederek, "Bunlarda muhakeme ve dürtü kabiliyeti kaybolduğu için geçmişlerinde böyle bir hikaye olmasa bile böyle bir şey yapabiliyorlar" diye konuştu.

Hayvan istismarı olaylarına neden yaşlılar karışıyor? ile ilgili etiketler hayvan cinsel istismar köpek Tecavüz yaşlı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.