Hayranları çok üzülecek! Sağlık sorunlarıyla savaşan Ozzy Osbourne, İngiltere ve Avrupa turunu iptal etti

Metal müziğin efsane isimlerinden Ozzy Osbourne, "Tur günlerimin böyle biteceğini asla düşünmezdim" şeklindeki sözleriyle 2023 İngiltere/Avrupa turnesini iptal ettiğini ve turneden emekli olduğunu duyurdu.

Rock müzik efsanelerinden Ozzy Osbourne, üst üste yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Avrupa ve İngiltere turnesini iptal ettiğini ve turneden emekliliğe ayrıldığını duyurdu. Heavy metal müziğin öncüsü olarak kabul edilen müzik grubu Black Sabbath'ın da vokalisti olan Osbourne, 2019'da meydana gelen omurga yaralanmasından kurtulmak için hala mücadele ettiğini açıkladı.

 ozzy osbourne

Ozzy Osbourne ile şarkıcı kızı Kelly Osburne '62. Grammy Ödül Töreni'nde (2020)

TÜM KONSERLERİNİ İPTAL EDİP, TURNEDEN EMEKLİ OLDUĞUNU DUYURDU

Dört yıl önce parkinson hastalığı teşhisi konulan ve son yıllarda çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele eden dünyaca ünlü müzisyen Ozzy Osbourne'den gelen haber hayranlarını üzdü.

Tony Iommi, Geezer Butler ve Bill Ward tarafından 1968 yılında Aston, Birmingham'da kurulan müzik grubu Black Sabbath'ın vokalisti Ozzy Osbourne, sosyal medya hesabından sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamayla endişelendirdi. Kovulduğu Black Sabbath grubuyla yıllar sonra yeniden bir araya gelen ve 2013’te grupla birlikte "13" albümünü kaydeden rock star, şu sıralar sağlık sorunlarıyla mücadele ediyor.

OZZY

2019 yılında bir düşme sırasında aldığı darbe sonucu omurgasından ağır yaralanan Osbourne, yakın zamanda geçirdiği bisiklet kazasında da ağır darbeler aldı. Üç kez ameliyat masasına yatan ve kök hücre tedavi ile fizik tedavi seansları alan müzisyen yeterince kendini toparlayamadı. Omurilik ameliyatından sonra eski sağlığına kavuşamayan ve parkinson ile de mücadele eden Ozzy Osbourne gelecekteki tüm planlı konserlerini iptal etmek zorunda kaldı.

''BÖYLE BİTECEĞİNİ DÜŞÜNMEMİŞTİM...''


''Vücudum fiziksel olarak hala zayıf'' diyen Ozzy Osbourne, Mayıs ayında Finlandiya'da başlayacak olan Avrupa ve İngiltere turunu iptal ettiğini "Böyle biteceğini hiç düşünmemiştim" sözleriyle açıkladı. Hayranlarıyla daha önce de bir araya gelmek isteyen Osbourne'un turnesi koronavirüs pandemisi nedeniyle iptal olmuştu.

OZZY OSBOURNE

Fiziksel olarak yeterince iyi hissetmediğini ve seyahat edemeyeceğini belirten yıldız, artık emekli olduğunu ifade ederek "Sadık hayranlarımla paylaşmak zorunda kaldığım en zor şeylerden biri" dedi ve destekleri için ailesine, grubuna, ekibine ve tur ortakları Judas Priest'e teşekkür etti.

Yürümekte güçlük çeken Osbourne, hayranlarına "Sonsuz bağlılıkları için ve bana sahip olmayı asla hayal etmediğim hayatı verdikleri için" teşekkür etti. Hayranlarını haya kırıklığına uğrattığı için özür dileyerek, "Turne günlerimin bu şekilde sona ereceğini asla hayal edemezdim" ifadelerini kullandı.

sharon osbourne ozzy osbourne

Kelly Osbourne, Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne

Müzik dünyasında 'Karanlıklar Prensi' olarak tanınan Osbourne, 2020 yılında Mattel Hammer’a yaptığı açıklamasında, koronavirüsten 'şeytan' sayesinde korunduğunu söylemişti. Ünlü müzisyenin “Karıma virüs bulaştı, kızıma bulaştı ama bana bulaşmadı. Şeytana tapmanın iyi tarafları var” şeklindeki açıklaması günlerce konuşulmuştu.

 

SON YILLARDA SAĞLIK SORUNLARIYLA MÜCADELE EDİYOR


74 yaşındaki yıldız, 2019'da ilk omurga ameliyatını geçirdikten sonra ömür boyu felç kalabileceğini söylemişti. Rock yıldızının eşi Sharon Osbourne, ameliyat hakkında ''Ozzy Osbourne’un ‘hayatını değiştirecek ameliyat'' ifadesini kullanmıştı.

Şubat 2019’da Parkinson teşhisi konulan Ozzy Osbourne, 2020 Ocak ayında katıldığı televizyon programında omurga ve boyun ameliyatları dahil bir yıl süren sağlık sorunları yaşadığını söylemiş, ardından Parkinson teşhisi konulduğunu belirterek, 2019'un "hayatındaki en acılı yıl" olduğunu dile getirmişti.

Parkinson hastalığı teşhisi konulduktan aylar sonra da bisiklet kazası nedeniyle de boynundan yaralanmıştı. Geçirdiği kazalardan dolayı üç kez ameliyat masasına yatan Osbourne, son ameliyatından sadece iki ay sonra, Black Sabbath ile Commonwealth Games kapanış töreni için memleketi Birmingham'da sahnelere geri dönmüştü. Rock yıldızının ortaya çıkan son görüntülerinde yürüme güçlüğü çektiği ve baston kullandığı görülmüştü. 

*Osbourne'a metal müziğin ortaya çıkışındaki katkıları ve uzun süreli başarısı nedeniyle kendisine “metalin babası” denmektedir.

ozzy osbourne

 

 

Hayranları çok üzülecek! Sağlık sorunlarıyla savaşan Ozzy Osbourne, İngiltere ve Avrupa turunu iptal etti ile ilgili etiketler Ozzy Osbourne
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.