Hayırsever iş insanı İdris Yamantürk vefat etti

Türkiye’nin hayırsever iş insanlarından, İdris Yamantürk vefat etti. Kemer’in ilk turizm yatırımcılarından olan, Mirage Park Resort Otel sahibi ve Güriş Holding Onursal Başkanı Yüksek Elektrik Mühendisi Yamantürk, 94 yaşındaydı...

Türkiye’nin duayen iş insanlarından, Kemer’in ilk turizm yatırımcılarından, Mirage Park Resort Otel sahibi ve Güriş Holding Onursal Başkanı Yüksek Elektrik Mühendisi İdris Yamantürk, 94 yaşında vefat etti.

ANKARA'DA DEFNEDİLDİ

Yamantürk’ün cenazesi dün Ankara Gölbaşı Mezarlığında kılınan cenaze namazı sonrası aile kabristanlığına defnedildi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Yamantürk'ün vefatı nedeniyle taziye mesajı yayınladı. Mesajda  "Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Yamantürk’ün babası İdris Yamantürk’ün vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Merhuma Allah’tan rahmet; Yamantürk ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz." ifadesine yer verildi.

Hayırsever iş insanı İdris Yamantürk vefat etti

İDRİS YAMANTÜRK KİMDİR?

1925 yılında Rize'nin Çamlıhemşin-Ortan köyünde doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Fakültesi mezunudur. Üniversite son sınıftan itibaren iş hayatına atılan İdris YAMANTÜRK 1952-1953 yılları arasında Etibank’a bağlı Çatalağazı (Zonguldak) Temik Santralının muhtelif sahalarında işletme mühendisi olarak hizmet verdi.

1958 yılında GÜRİŞ firmasını kurdu, GÜRİŞ altyapı tesisleri, sınai tesisleri, barajlar ve HES’leri, termik santraller, sulama ve su arıtma tesisleri, iş merkezleri ve oteller, yollar ve metrolar, devlete bağışlanan okullar başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında 100’e yakın eserin yapımını gerçekleştirdi.

Müteahhitlik, Ağır Makina ve Otomotiv Yan Sanayi, Sigortacılık, Pazarlama ve Turizm sahalarında çalışan şirketler, Türk ekonomisine hizmet vermekte ve bu şirketlerde toplam 5.000 kişi çalışmaktadır.

Irak, Libya ve Rusya’da eser meydana getiren hizmetlerin içinde bulundu. Kazakistan’dan Hırvatistan’a kadar uzanan geniş bir alanda faaliyet gösteren GÜRİŞ Şirketler Gurubunun Yönetim Kurulu Başkanıdır.

İdris Yamantürk’ün 1955 yılındaki evliliğinden Tevfik ve Müşfik adında 2 oğlu vardır.

Hayırsever iş insanı İdris Yamantürk vefat etti - Resim : 2

GÜRİŞ HOLDİNG HAKKINDA

Genç Türkiye Cumhuriyeti, 50’li yılların başlarından itibaren, II. Dünya Savaşı’nın sonuçlanarak, dünyanın yeniden yapılanmaya başlaması süreciyle birlikte, altyapı yatırımlarını hızlandırmıştır. Türkiye’de inşaat sektörünün ivme kazanması tam bu tarihlere denk düşmektedir.

Güriş 1958 yılında İDRİS YAMANTÜRK tarafından kurulmuştur. Bu tarihten günümüze kadar şirketimiz, tünellerden termik santrallere, raylı taşıma sis temlerinden barajlara, boru hatlarına, su arıtma tesislerine, limanlara, otoyollara, binalara, doğalgaz ve petrokimya tesislerine kadar inşaat sektörünün hemen her alanında faaliyet göstermiştir. Bugün Güriş, 100’ü aşkın projeye imza atarak, 30’u aşkın iştirak ve 7000’i aşkın personele sahip bir Holding’in önderliğini yapmaktadır.

Güriş, inşaat, endüstri ve enerji alanların da Türkiye’nin önde gelen gruplarından biri olma özelliğini sürdürmektedir.

Hayırsever iş insanı İdris Yamantürk vefat etti ile ilgili etiketler iş adamı vefat İdris Yamantürk
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.