Hayır yemeği tüm köyü yaktı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde koronavirüs test sonucu pozitif çıkan bir kişinin hayır yemeği vermesi nedeniyle tüm köy karantinaya alındı. Konuyla ilgili açıklama yapan Tunceli Valiliği, hayır yemeği düzenleyen ve yemeğe katılan 10 kişiye para cezası kesildiğini köy muhtarı hakkında ise yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Tunceli'nin Pertek ilçesinde koronavirüs testi pozitif çıkan bir kişinin komşularına hayır yemeği vermesi dolayısıyla tüm köy karantina altına alındı.

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada, Pertek ilçesinde bir köyde Kovid-19 testi pozitif çıkan bir vatandaşın hayır yemeği verdiği belirtildi.

 10 KİŞİYE CEZA UYGULANDI

Vatandaşın Hıfzıssıhha kararına rağmen hayır yemeği verdiği belirtilen açıklamada, "Hayır yemeği düzenleyen ve yemeğe katılan 10 kişiye 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282. maddesine istinaden kişi başı 3 bin 150 lira olmak üzere toplam 31 bin 500 lira idari para cezası uygulanmıştır. Ayrıca yemeği düzenleyen kişi hakkında karantina kurallarına uymama suçunu düzenleyen TCK'nın 195. maddesi gereğince adli işlem başlatılmıştır" denildi.

MUHTAR HAKKINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Köyün karantinaya alındığı belirtilen açıklamada, köy muhtarı hakkında da Pertek Kaymakamlığı'nca yasal işlem başlatıldığı kaydedildi.

Hayır yemeği veren kişinin, durumundan şüphelenerek Kovid-19 testi yaptırdığı ancak test sonucu çıkmadan komşularına hayır yemeği verdiği öğrenildi.

 

Hayır yemeği tüm köyü yaktı ile ilgili etiketler Tunceli Karantina hayır yemeği
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.