Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Haber Global canlı yayında açıkladığı Haydi Uygulaması, hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek üzere hayata geçti. Hayvan haklarına yönelik başlatılan Haydi Uygulaması'nda gelen ihbarlar bini aştı. Peki Haydi Uygulaması nedir, nasıl indirilir? Haydi nasıl kullanılır?

İçişleri Bakanlığı tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 81 ilde başlatılan haydi uygulaması hayata geçti. Haydi uygulaması kullanılarak hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçilmesi planlanıyor. Peki Haydi uygulaması nedir, nasıl indirilir?

HAYDİ UYGULAMASI NEDİR?

HAYDİ uygulaması Apple Store ve Play Store üzerinden cep telefonlarına indirdikten sonra Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve doğum tarihi bilgilerini yazarak uygulamaya giriş yapabilirsiniz.

Ardından cep telefonunuza gelen onay kodunu doğrulamanız gerekmektedir.

İhbar yapmak istediğinizde "Bildir" butonuna dokunarak, konum bilgilerinize erişime izin vermelisiniz. Daha sonra ihbar fotoğrafınızı yükleyerek gereken bilgileri metin kutusuna yazarak "İhbarı tamamla" dedikten sonra şikayette bulunabilirsiniz.

ADIM ADIM HAYDİ UYGULAMASI

Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle!

Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle! - Resim : 2

Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle! - Resim : 3

Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle! - Resim : 4

Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle! - Resim : 5

HAYDİ UYGULAMASI NE İŞE YARAR?

HAYDİ Mobil uygulaması üzerinde oluşturulan ana ve ara yüzler aracılığıyla hem çevre ve doğa ile ilgili hem de hayvanları öldürme veya yaralama, sokağa atma, aç/susuz bırakma, kötü davranma, gücünü aşan yük yükleme, zararlı yiyecek içecek verme, hayvanların gürültüye neden olması, çevrenin kirletilmesi suretiyle hayvanın zarar görmesi, trafikte hayvana çarpıp yardım etmeme, işkence, eziyet, zarar verme, cinsel ilişkide bulunma, hayvanların cinsel içerikli yayınlarda kullanılması, bakımlarını ihmal etme, hayvanların dövüştürülmesi suretiyle kumar oynama/oynatma, tehlike arz eden hayvanları üretme, ülkeye sokma vb. adli veya idari işlem yapılmasını gerektiren konularda vatandaşlarımız tarafından kolluk kuvvetlerine anlık olarak ihbarda bulunabilecektir.

Aynı zamanda doğa ve çevreye zarar verenlerin de ihbar edilebileceği bir sistem geliştirilmiştir.

HAYDİ UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Haydi Uygulaması nedir? Haydi uygulaması nasıl indirilir? Hayvan durum izle! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı haydi uygualaması nedir haydi nasıl kullanılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.