Hayat kurtaran derneğe tahliye

İstanbul Boğazı’nda gönüllü olarak hizmet veren yüzlerce hayat kurtaran Genç Denizciler Dayanışma Derneği, İBB ekipleri tarafından bulundukları yerin hazine arazisi olduğu gerekçesiyle tahliye edildi. Sabahın erken saatlerinde derneğe gelen zabıta ekipleri, içerideki eşyaları kamyonetlere yükleyerek götürdü. Derneğin Onursal Başkanı Umur Zamanoğlu, yürütmeyi durdurma kararına rağmen tahliye işleminin gerçekleştiğini savundu.

İstanbul, Fatih Ahırkapı sahilindeki 2015 yılından beri hizmet veren gönüllü sivil toplum kuruluşu Genç Denizciler Dayanışma Derneği’nin (GEDDAD), denizde yaptığı faaliyetlerle birçok insanın hayatına dokundu. Son 4 yılda boğazda 864 olaya müdahale eden dernek, 217 hayat kurtardı.

İstanbul’un çeşitli noktalarındaki arama ve kurtarma faaliyetlerinin hemen hemen katılan gönüllü gençlerin bulunduğu tesis, yaklaşık 6 ay önce hazine arazisinde olduğu gerekçesiyle tahliye edilmek istendi. Ancak mahkemeye başvuran dernek yetkilileri, yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Yaklaşık 2 hafta önce, iddiaya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Fatih Kaymakamlığı’ndan yeni bir tahliye kararı daha çıkarttı. Kararın ardından İBB ekipleri zaman kaybetmeden mesai saati bitiminde tahliye kararını dernek yetkililerine tebliğ etti. Tebliğin ardından sabah saatlerinde ise 250 zabıta memuru, 14 araç ve yıkım ekibi tesise geldi. Karar gereği tesisin içerisindeki eşyalar boşaltılarak, kamyonetlere yüklendi. Genç Denizciler Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Umur Zamanoğlu ise duruma isyan etti.

“YÜZLERCE CAN KURTARDIK, SOKAK HAYVANLARINA EV SAHİPLİĞİ YAPTIK”
Genç Denizciler Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Umur Zamanoğlu, “2015 yılından bu yana gönüllü olarak faaliyet yürüttüğümüz tesis, İBB tarafından onarıldı ve tamir edildi. Helikopter pisti, bina, yapı ve asfaltımız A’dan Z’ye varana kadar belediyemizin hizmetleriyle yenilendi. Burası, harabe bir yerden cennet köşesi halinde getirildi. Bu tesis sayesinde yüzlerce insanın hayatı kurtarıldı ve onlarca sokak hayvanına da ev sahipliği yapıldı. 15 Temmuz hain darbe girişimindeki fedakarca çalışmalarımızın hemen ardından İBB gelip tabir-i caizse ödül niteliğinde bizim tüm eksiklerimizi giderdi. Ancak geçtiğimiz 6 ay içerisinde yapılan müracaatlarda, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yeni bir yer istediği ve o yerin de burası olduğunu belirttiler. İBB’ye yazdığımız yazıda buranın hazine mülkiyeti olduğu, yapı kayıt belgesinin tarafımızdan karşılanarak ödenmesini suretiyle bu tesis, yapının bize ait olduğunu belirttiğimiz idarimMahkeme yürütmeyi durdurma kararı çıkarttı” şeklide konuştu.

“HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLDU, ÇOK TEŞEKKÜR EDERİZ”
Zamanoğlu, “Sabah saatlerinde 250 zabıta memuru, 14 araç ve yıkım ekibiyle beraber şu anda tesisi başkanlık talimatıyla boşaltıldı. Bize “Eğer buna mani olmak istiyorsanız başkanlığa söyleyin. Bize ‘dur’ derse dururuz, Bu doğrudan başkanlık emridir’ denildi. Buradan Sayın Ekrem İmamoğlu’na şunu söylemek istiyoruz; ‘Evet her şey çok güzel oldu, çok teşekkür ederiz’” ifadelerini kullandı.

Hayat kurtaran derneğe tahliye ile ilgili etiketler İBB
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.