Hayat Eve Sığar uygulaması yayında! Enfekte kişiler haritadan görülebilecek

Sağlık Bakanlığı tarafından geçen hafta hayata geçirileceği duyurulan Hayat Eve Sığar uygulaması Play Store'da yerini aldı. Henüz aktif olmayan uygulamayla, hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu da görebileceksiniz.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca geçtiğimiz hafta koronavirüs salgınının takip edilebilmesi için "Hayat Eve Sığar" isimli bir mobil uygulama geliştirdiklerini ve kısa zaman içinde Hayat Eve Sığar uygulamasını kullanıma sunacaklarını açıklamıştı.

T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşları yeni Koronavirüsü (Covid-19) konusunda bilgilendirmek, yönlendirmek ve yaşanabilecek salgın hastalık ile ilgili riskleri en az seviyeye indirmek ve yayılmasını önlemek amacıyla geliştirilen Hayat Eve Sığar uygulaması Google'ın ve Android dünyasının uygulama mağazası olan Play Store'da yerini aldı.

 Hayat Eve Sığar uygulaması yayında! Enfekte kişiler haritadan görülebilecek

Erken Erişim olarak kullanıma sunulan Hayat Eve Sığar uygulamasının şu an için indirilemiyor.

 Akılı telefondan denendiğinde "Bu öğe ülkenizde kullanılamıyor." uyarısı, web üzerinden denendiğinde ise "Bu uygulama yapım aşamasındadır. Kararsız olabilir. Bu uygulama hiçbir cihazınızla uyumlu değil." uyarıları veriliyor.

Fakat uygulamanın erken erişim olarak Play Store'da sunulması kısa zaman sonra kullanıma sunulacağına da bir işaret.

Uygulamanın altında yer alan açıklamaya göre T.C. Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulan Hayat Eve Sığar uygulaması ile telefon numaranız ile doğrulama yaparak adım adım size sorulan soruları cevaplayıp, koronavirüs hastalığı anlamında vermiş olduğunuz şikayetlerinize göre değerlendirilerek nasıl davranmanız gerektiğine göre yönlendirme alabileceksiniz.

Vermiş olduğunuz cevaplara göre paylaşılan yönlendirmelerin sadece öneri niteliği taşıdığını ve nihai bir sonuç/kesinlik içermediğini de ekleyelim. Uygulama içinde yer alan haritada üzerinden ise hastane, eczane, market zincirleri, metro ve duraklar gibi temel ihtiyaç noktalarına kolayca ulaşabilir, evde izolasyon, enfekte kişiler ve riskli bölgelerin yoğunluğunu da görebilirsiniz.

Ailem bölümüne ise merak ettiğiniz ve takip etmek istediğiniz yakınlarınızı ekleyerek, ilgili kişinin bu uygulamayı yükleyip, uygulama üzerinden onay vermesi durumunda onların konum bilgilerini görebilir, takip edebilir ve bulundukları bölgelere göre risk durumlarını gözlemleyebilirsiniz.

Hayat Eve Sığar uygulaması yayında! Enfekte kişiler haritadan görülebilecek ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı Android Koronavirüs Korona hayat eve sığar uygulama
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.