"Hayal değil, çemkirenler bunu böyle bilsin"

Akit Gazetesi hilafet ısrarının arkasında durmaya devam ediyor. Gazete, eski Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça ile yapılan röportajdaki "hilafet" konusundaki sözlere gelen tepkilere sert bir cevap verdi. Gazeteden yapılan açıklamada, "Hilafetin yeniden tesisi hayal değil, Akit'e çemkirenler bunu böyle bilsin!" denildi.

Eski Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Yeni Akit'e verdiği röportajda, "Meclis isterse hilafeti ihya edebilir" demişti.

Bu sözlere kamuoyundan gelen tepkiler üzerine Akit bir açıklama yayınladı ve hilafetin yeniden tesisinin hayal olmadığını savundu.

Gelen tepkilere ilişkin olarak Akit'ten yapılan açıklamada, “Hilafet ilga edilmedi ki, TBMM’nin şahs-ı manevisinde mündemiç kılındı. Yani kaldırılmadı, Meclis tarafından muhafaza altuna alındı. Dolayısıyla hilafetin yeniden tesisi yalan falan değildir. Akit’e çemkirenler bunu böyle bilsin” denildi.

"Hayal değil, çemkirenler bunu böyle bilsin"

Yeni Akit, Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın açıklamalarını 22 Mart'ta, gazetenin sürmanşetinden “Meclis isterse hilafeti ihya edebilir" başlığı ile yayınlamıştı.

"Hayal değil, çemkirenler bunu böyle bilsin" - Resim : 2

"Hayal değil, çemkirenler bunu böyle bilsin" ile ilgili etiketler Yeni Akit Meclis Mardin hilafet prof dr ahmet ağırakça artuklu üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.