Havvanur Yurtsever'in Hakim ve Savcılar Kurulu üyeliği Resmi Gazete'de

Hakim ve Savcılar Kurulu üyeliğine seçilen Havvanur Yurtsever ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa'nın 159'uncu maddesi ile Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Kanunu'nun 18, 20, ve 27'nci maddeleri uyarınca, TBMM Genel Kurulu'nun 24 Kasım'daki 23'üncü Birleşim'inde yapılan seçim sonucunda öğretim üyeleri/avukatlar arasından Havvanur Yurtsever, HSK üyeliğine seçildi.

Yurtsever'in seçilmesine ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Havvanur Yurtsever'in Hakim ve Savcılar Kurulu üyeliği Resmi Gazete'de


HAVVANUR YURTSEVER KİMDİR?

1972 yılında Ankara'da dünyaya gelen Havvanur Yurtsever, aslen Selanik göçmeni olup Samsunludur. 1996 yılında İ.Ü. Hukuk Fakültesini bitiren Yurtsever, 1997 yılından bu yana kurucusu ve ortağı bulunduğu hukuk bürosunda Serbest Avukatlık yapmaktadır. Hukukçular Derneği, Uluslararası Hukukçular Birliği ve Hukuk Üstünlüğü Platformunda Yönetim ve Denetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.

2008 yılında Ak Parti Zeytinburnu İlçe teşkilatında Yönetim Kurulu Üyeliği ve son dönemde İlçe Başkan Yardımcılığı, Dış İlişkiler Birim Başkanlığı görevinde bulundu. Yurtsever, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği, Zeytinburnu Belediyesi Meclis üyeliği ve Hukuk Komisyonu Başkanlığı ve Zeytinburnu Belediye Meclisi 2. Başkan vekilliği görevlerini yürüttü. HSK üyeliğine seçilen Havvanur Yurtsever, evli ve 3 çocuk annesidir.

Havvanur Yurtsever'in Hakim ve Savcılar Kurulu üyeliği Resmi Gazete'de ile ilgili etiketler Resmi Gazete HSK üyesi Havvanur Yurtsever Hakim ve Savcılar Kurulu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.