Havva ile Adem'e 'cahil' diyen Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Yeni şarkısı "Şahane bir şey yaşamak" adlı yeni şarkısı nedeniyle sanatççı Sezen Aksu'ya tepkiler çığ gibi büyüyor. Şarkıda geçen, "Binmişiz bir alamete, gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e" sözleri nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulan Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Hakkarili esnaf H. Ekrem Tatlı, sanatçı Sezen Aksu’nun şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva’ya yönelik sözleri nedeniyle Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına gederek ‘Dini değerlere hakaret ve tahrik veya aşağılama’ dan suç duyurusunda bulundu.

Havva ile Adem'e 'cahil' diyen Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

H. Ekrem Tatlı, Sezen Aksu'nun "Şahane bir şey yaşamak" isimli şarkısında Hz. Havva ve Hz. Adem'e yönelik 'cahil' ifadesinin, kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, İslam peygamberi ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında kamuya açık şekilde dinin toplumdaki saygınlığını aşağılayıcı ifadeler olduğunu söyledi.

Havva ile Adem'e 'cahil' diyen Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu - Resim : 2

Tatlı, Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçede, "İlk insan ve ilk Peygamberimiz Hz. Adem Aleyhisselam'a ve onun kıymetli eşi kıyamete kadar gelecek insanlığın annesi, cenabı Allah'ın "Bir iş (Takva) elbise giydirdik. Buyurduğu Hz. Havvaya Cahil demek en büyük cahillikttir. Hz. Adem ile Hz. Havvaya hakaret eden şarkısında "Selam Söyle O Cahile" diyen Sezen Aksu cahilsin! ortaçağ zihniyeti kalıntısı bakışı müzik zanediyorsun! Haddini bil insanlığın orta inanç ve kutsallarına hakareti bırakın, bu zihniyetle bir yere varamazsınız" ifadelerini kullandı.

Tatlı, Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ŞAHANE BİR ŞEY YAŞAMAK ŞARKI SÖZLERİ

Acısıyla, tatlısıyla
Ne şahane bir şey yaşamak
Dibe vurmak, dimdik durmak
Bin bahane, bin oyun kurmak

Binmişiz bir alâmate
Gidiyoruz kıyamete
Selam söyleyin o cahil
Havva ile Adem’e

Aha yine, aha yine
Önümüz uçurum, ardımız dağ

İlle yanacağız, yanacaklar
Elbette

Gül de var, diken de
Aşk da var, savaş da
Her şey hepimiz için
Kısmet hayatta

Yazın veda edişi
Şölenlerle, şarkılarla
Baharların gelişi
Kırmızı, mor, yeşil lila la la ne şahane

Havva ile Adem'e 'cahil' diyen Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu - Resim : 3

ANKARA'DA BİR GRUP AVUKAT DA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ankara’da bir grup avukat ve vatandaş Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Avukat Mikail Yılmaz, “Şüpheli, kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, İslam Peygamberi ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında kamuya açık bir şekilde dini toplumda saygınlığını aşağılayacak şekilde ifadeler kullanmıştır. Bu ifadelerle şüpheli, Hazreti Adem ve Hazreti Havva’yı itibarsızlaştırmayı hedeflemiştir. Bu durum İslam dinine inananlar bakımından haklı bir öfke uyandırmıştır. Nitekim şüphelinin Youtube kanalında, Facebook sayfasında ve internet sitesinde birçok kişinin şüpheliye karşı ifade ettiği gibi kamuoyunda ve basın yayın organlarında şüpheliye karşı bir öfke oluşmuştur. TCK’nın 216/3 ve 218'inci maddeleri mucibince tecziyelerine karar verilmek üzere haklarında kamu davası açılmasına, evvelemirde TCK 54 ve 55'inci maddeleri ve CMK 123 mucibince eşya ve kazanç müsaderesine, ayrıca 5651 sayılı Kanun uyarınca içeriğin çıkarılması ve erişimin engellenmesi kararı verilmesini talep ediyoruz.” açıklamasında bulundu.


İHA

 

 

 

 

 

 

Havva ile Adem'e 'cahil' diyen Sezen Aksu hakkında suç duyurusunda bulunuldu ile ilgili etiketler Sezen Aksu suç duyurusu şahane bir şey yaşamak Hz. Havva Hz. Adem H. Ekrem Tatlı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.