Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine Özdemir Bayraktar'ın adı verildi

2021 yılının Ekim ayında kansere yenik düşen BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın adı Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde yaşayacak. Fakültenin adının Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak değiştirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar, geçtiğimiz ekim ayında kanser nedeniyle hayatını kaybetmişti. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar'ın babası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü olan Özdemir Bayraktar, Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'ların öncü ismiydi. Bayraktar'ın adının Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nde yaşayacağı belli oldu.

Samsun Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin adı Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi olarak değiştirildi.

Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, 2 Şubat 2022 tarihli Resmi Gazete'de yer aldı. Kararın, 2809 sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nun ek 30. maddesi gereğince verildiği belirtildi.

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine Özdemir Bayraktar'ın adı verildi

 

 

 

Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine Özdemir Bayraktar'ın adı verildi ile ilgili etiketler Özdemir Bayraktar Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Samsun Üniversitesi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.