Hava sıcaklığı tüm yurtta düştü

Meteoroloji'nin günlerdir uyarısını yaptığı soğuk ve yağışlı hava yurda Trakya üzerinden giriş yaptı. Sıcaklık bir gecede hissedilir şekilde düşerken, Trakya ve Marmara bölgesinde şiddetli yağmur başladı. Ege'de ise şiddetli rüzgar etkili oluyor. Marmara'da yağmur başlarken, yağışın tüm yurdu etkisi altına alması bekleniyor. Yağmur hafta sonu yerini kara bırakacak.

Günlerdir uyarısı yapılan hatta 87 kışı tartışmalarına neden olan kar yağışı kapıya dayandı.

Türkiye, hafta sonu soğuk ve karlı havanın etkisine giriyor. İstanbul'da günlerdir 20 dereceyi aşan hava sıcaklığının karla birlikte 0 dereceye düşmesi bekleniyor. Uzmanlar kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu 1987 kışındaki gibi bir yağış uyarısı yapıyor. İstanbul Valiliği ve AKOM da açıklama yaparak, hafta sonu beklenen yağışlara karşı uyardı, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi. Meteoroloji Uzmanı Ahmet Uçar, beklenen kar yağışını ilişkin harita paylaşarak turuncu ve kırmızı renkli alanların son yılların en iyi kar yağışını alacağını duyurdu.

Hava sıcaklıkları ülke genelinde 6 ila 12 derece birden düşecek.

YAĞMUR VE FIRTINA UYARISI

Yağışlar akşam saatlerinde Çanakkale çevreleri, Edremit Körfezi ve İzmir'in kuzey ilçeleri ile gece saatlerinde Muğla çevrelerinde kuvvetli olurken, İzmir ve Balıkesir'de hortum oluşması sonrası 16 vatandaşımız yaralandı. Kuvvetli rüzgar, binalara ciddi hasar verdi.

Rüzgarın; Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyinde (Balıkesir, Bursa) güney ve güneybatı yönlerden, Trakya'da kuzeybatıdan fırtına (62-74 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75- 88km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, baca ve soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'A YOĞUN KAR GELİYOR, PAZARTESİ TÜM YURDU ETKİSİ ALTINA ALACAK

Günlerdir uyarısı yapılan kar yağışına da artık çok az kaldı. Cumartesi ve pazar günü Batı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da etkili olacak kar yağışı, yeni haftayla birlikte neredeyse tüm yurda yayılacak. Pazartesi günü birkaç il dışında tüm illerde kar veya yağmurun etkili olması bekleniyor.

İSTANBUL'A SARI KODLU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için sarı kodlu uyarı yayınladı. Uyarıda akşam saatlerinde başlayana fırtınanın kuvvetine dikkat çekildi ve oluşabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği söylendi. Yer yer 75-88 kilometreye ulaşması beklenen rüzgarın çatı uçması, soba gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği belirtiliyor.

1987 KIŞI GİBİ OLABİLİR

Doğu Avrupa üzerinden gelen soğuk hava ve Orta Akdeniz'den gelen siklonla Türkiye'yi etkisi altına alacak kar yağışının 1987, 2002 ve 2004'teki kar yağışları gibi etkili olması bekleniyor. 1987 yılının mart ayında İstanbul'da kar yağışı etkili olmuş ve bazı noktalarda kar kalınlıkları 1 metreyi aşmıştı.

"KAR YAĞIŞI GÜNLERCE SÜRECEK"

Newcastle Üniversitesi araştırmacısı, atmosfer bilimci Dr. Abdullah Kahraman, kar yağışının yoğun geçeceğini, 1987, 2002 ve 2004'te görülen kar yağışlarına benzer bir durumun olabileceğini söyledi. Kahraman, "Modellere göre Marmara Denizi’nin güney ve doğusu, Karadeniz, Kuzey Ege çevrelerinde günlerce sürecek, hayli fazla kar yağışı bekleniyor" dedi.

Hava sıcaklığı tüm yurtta düştü ile ilgili etiketler hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul kar yağışı yağışlı hava
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.