Hava şartları engel oldu... Uzaya gidiş için geri sayım yeniden başladı!

Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX şirketinin uzaya iki astronot gönderme planı hava engellerine takıldı. Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'nden başlayacak tarihi yolculuk için geri sayım yeniden başladı. Tarihi yolculuğun hazırlık aşaması YouTube üzerinden canlı yayınlanırken, yayının üzerinde bir de sayaç bulunduğu görüldü.

Elon Musk’ın SpaceX firmasıyla NASA'nın ISS'e astronot taşıyacakları ortak uçuş, kötü hava koşulları nedeniyle ertelendi. Crew Dragon kapsülüyle, 2011'den beri ABD'den uzaya ilk kez insan taşınmış olacaktı.

NASA ile SpaceX firmasının ortak gerçekleştireceği tarihi insanlı mekik uçuşu olumsuz hava şartları nedeniyle planlanan kalkışa 15 dakika kala ertelendi.

Hava şartları engel oldu... Uzaya gidiş için geri sayım yeniden başladı!

TARİHİ ÖNEME SAHİP

Florida eyaletindeki Cape Canaveral uzay üssünden yapılması planlanan mekik uçuşu, 2011’den bu yana ABD topraklarından uzaya gönderilecek ilk insanlı uçuş olması bakımından tarihi öneme sahipti.

Hava şartları engel oldu... Uzaya gidiş için geri sayım yeniden başladı! - Resim : 2

Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX firması, NASA’yla birlikte ABD topraklarından 2011’den bu yana ilk defa uzay istasyonuna (ISS) astronot gönderecekti. Space X "Crew Dragon Kapsülü" ile uzaya gidecek astronotlar Bob Behnken ve Doug Hurle olarak açıklanmıştı.

Hava şartları engel oldu... Uzaya gidiş için geri sayım yeniden başladı! - Resim : 3

30 MAYIS'TA YAPILACAK

Bir sonraki uçuş denemesinin Cumartesi günü yani 30 Mayıs 2020'de yapılabileceği belirtiliyor.

Hava şartları engel oldu... Uzaya gidiş için geri sayım yeniden başladı! ile ilgili etiketler ABD NASA uzay elon musk spacex
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.