Hava koşulları balık fiyatlarına zam getirdi

Karadeniz ve Marmara Denizi'ndeki hava koşulları balık avını zorlaştırırken, tezgahlarda fiyatlar yükseldi.

Karadeniz ve Marmara Denizi'nde olumsuz hava koşulları balık avını güçleştirirken, tezgahlardaki fiyatlar da bundan etkilendi. Edirne'de kilogramı daha önce 20 liradan satılan hamsi ve istavrit 30 liraya yükselirken, 70 liraya satılan levrek ve çipura 90 liraya yükseldi.

Balıkçılık yapan Emekcan Taşdelen, hava şartlarına bağlı olarak tezgah fiyatlarının dalgalandığını aktardı.

Teknelerin bir süredir ava çıkamadağını dile getiren Taşdelen, "Balık çeşitleri bu nedenle azalıyor. Hamsi bolluğu vardı, geçen haftalara nazaran şimdi tezgahlarda azaldı. Geçen hafta cuma gününden pazar gününe kadar kilosunu 20 liradan sattık. Havalar değişince hamsinin fiyatı 30, 40 ve 50 lirayı gördü. Bugün hamsi 30 liradan satılıyor. Havaların güzelliğine bağlı." ifadelerini kullandı.

Gelecek hafta havanın düzelmesiyle hamsi bolluğu beklediklerini söyleyen Taşdelen, fiyatların düşebileceğini aktardı.

Bir başka balıkçı Hamza Köksoy ise tüketicilerin bu mevsimde hamsi, istavrit ve palamudun talep ettiğini kaydetti. Balık alışverişi yapan kent sakinlerinden Şafak Güner haftada 2 gün ailece balık tükettiklerini aktarırken, hava koşullarının fiyatlarda dalgalanmaya yol açmasına karşın genel olarak fiyatları uygun olduğunu bulduğunu ifade etti.

Hava koşulları balık fiyatlarına zam getirdi ile ilgili etiketler balık hava koşulları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.