Hattrick ne demek? Hat trick ne anlama geliyor? İlk hat trick'i o yaptı!

Birçok maçta dünyaca ünlü yıldızların 3 gol atmasına şahit olmuşsunuzdur. Ancak hat trick ilk kullanıldığı dönemlerde farklı bir kurala bağlıydı. İngiltere'nin isim babalığını yaptığı hattrick başka ne anlamlara geliyor?

Hattrick ne anlama geliyor, hat trick ne ifade eder soruları, futbola ilgi duyanların merakla araştırdığı konulardan. Özellikle futbol sahalarında duymaya alışık olduğumuz hat trick başka anlamları da var mı?

HATTRİCK NE DEMEK?

İlk kullanıldığı dönemlerde üç kez peş peşe hedeflenen başarıyı gösteren sporcunun performansı için hat trick ifadesi kullanılırken, günümüzde art arda olmasına bakılmadan bu terim kullanılmaktadır. Örneğin İngiltere'de ilk dönemlerde bir futbolcunun bir maçta üç gol peş peşe atması hat trick kabul edilmekteydi. Futbolda daha sonra yaygınlaşarak tüm dünyada bir maçta üç gol atılması "hat trick" olarak adlandırılmaya başlandı. Ayrıca bir maçta sağ ayak, sol ayak ve kafa ile gol atılması durumuna da "altın hat trick" adı verildi.

hattrick ne demek ile ilgili görsel sonucu

Formula 1 yarışları başta olmak üzere otomobil yarışlarında ise hat trick; bir pilotunun sıralamaları 1. sırada bitirip pole pozisyonu alması, yarışı birinci bitirmesi ve yarışın en iyi tur zamanını yapması halinde kullanılır.

Hat trick kelimesi etimolojik olarak Viktorya Dönemi'ne kadar gider. Kelime o dönemdeki sihirbazıların şapkalarından üç adet tavşan çıkarmasından türemiş ve ilk olarak kriket sporcuları için kullanılmıştır. Hat trick terimi ilk kez H. H. Stephenson adlı sporcu için 1858 yılında kullanılmıştır. İlk olarak yazılı olarak kullanılması ise 1878 yılında olmuştur.

Hattrick ne demek? Hat trick ne anlama geliyor? İlk hat trick'i o yaptı! ile ilgili etiketler futbol hattrick ne demek hat trick ne anlama geliyor
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.