Hatime başlarken nasıl dua edilir? Kur'an-ı Kerim'e başlamadan okunacak dua

Mübarek Ramazan ayında Kur'an-ı Kerim okumaya başlamadan önce okunacak dua sorusu merak edilmekte. Fatiha Suresi ile başlayan ve Nas Suresi ile sona eren Kur'an'da 114 sure, 6666 ayet, 30 cüz bulunmaktadır. Peki, hatime başlarken nasıl dua edilir?

Kur’an-ı Kerim’i okumak ve anlamak her Müslümanın mutlaka bilmesi ve anlaması gereken ibadetlerden biridir. Mübarek Kadir hecesinde Peygamberimiz Hz. Muhammed’e indirilen İslam dininin kutsal kitabı olan Kur’an-ı Kerim içerisinde yol gösterici, uyarıcı ve öğüt verici sayısız ayet yer almaktadır.

Kur’an-ı Kerim’e yeni başlayanlar ise hatime başlamadan önce okunacak duaları merak etmektedir.

KUR’AN-I KERİM’E BAŞLAMA DUASI

Allâhümme bi’l-hakkı enzeltehû ve bi’l-hakkı nezel. Allâhümme ‘azzim rağbetî fîhi ve’c‘alhu nûran li-basarî ve şifâen li-sadrî. Allâhümme zeyyin bihî lisânî ve cemmil bihî vechî ve kavvi bihî cesedî ve’rzuknî tilâvetehû ‘alâ tâ‘atike ânâe’l-leyli ve etrâfe’n-nehâri va’hşurnî me‘a’n-nebiyyi salla’llâhu ‘aleyhi veselleme ve âlihi’l-ahyâri neveytü kırâate’l-kur’âni li-rıdâi’r-rahmâni ve tenvîri kubûri ehli’l-îmâni ve rûhi şemsi seyyidi’l- enbiyâi ve kameri’l- murselîne seyyidinâ Muhammedin ‘aleyhi salevâtü’r- Rahmâni ve tardi’ş-şeytâni ve iskâti’z- zünûbi ve kabûli’t- tevbeti ve raf‘ı’d- deracâti ve’n-necâti mine’n-nîrâni ve bekâi’l- îmâni ve likâi’r- Rahmâni ve’l-hamdü lillâhi rabbi’l-âlemîn.

Hatime başlarken nasıl dua edilir? Kur'an-ı Kerim'e başlamadan okunacak dua

TÜRKÇE ANLAMI

Ey Allâh’ım! Kur’ân’ı bize hak olarak indirdin. O da hak olarak indi… Allâh’ım! Kur’ân’a rağbetimi artır. Onu gözümüzün nûru, kalbimizin şifâsı kıl. Ey Allâh’ım! Lisânımızı onunla zînetlendir ve güzelleştir. Kur’ân’la yüzümüzü güzelleştir ve vücûdumuza kuvvet ver. Gece ve gündüz dâim Senin rızân için onu okumayı bahşet. Yârabbi! Beni Peygamber (s.a.v.) ve O’nun güzide âilesiyle haşreyle. Kur’ân’ı Rahmân’ın rızâsı için, ehl-i îmân kabirlerinin aydınlanması için, Resûllerin nur saçan dolunayı, Nebîlerin Efendisi ve Güneşi olan (s.a.v.) Efendimizin rûhu için, şeytanın kovulması, günâhlarımızın affı, tevbelerimizin kabûlü için, derecelerimizin yükselmesi için, ateşten kurtulmak ve îmânımızın bekâsı için, Rahmân’a kavuşmak için, Âlemlerin Rabbi olan Allâh’a hamd için, niyet ettim Kur’an okumaya.

Hatime başlarken nasıl dua edilir? Kur'an-ı Kerim'e başlamadan okunacak dua ile ilgili etiketler Kuran-ı Kerim hatim Okunacak Dua
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.