Hatay'ın ormanları alev alev! Amanoslarda iki yangın birden çıktı

Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da Habib-i Neccar Dağı'nda gündüz çıkan yangın kontrol altına alınmıştı. Ancak iki orman yangını da Hassa'da çıktı. İlçede bulunan Akbez Mahallesi'nde Amanos Dağları Kargalık mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle iki yangın çıktı. Yangına müdahale çalışmaları sürüyor.

Hatay’ın merkezi ilçesi Antakya’da Habib-i Neccar Dağı'nda gündüz çıkan ve gün içerisinde yapılan müdahale ile kontrol altına alınan yangından bir süre sonra bu kez farklı bölgede çıkan yangında alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş alana yayıldı.

Hatay'ın ormanları alev alev! Amanoslarda iki yangın birden çıktı

Hassa ilçesinde bulunan Akbez Mahallesi'nde Amanos Dağları Kargalık mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle iki yangın çıktı.

Yangına Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri anında müdahale ederken, rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangının yakın bölgede bulunan yerleşim yerlerini tehdit ettiği bildirildi. Ekipler tarafından yangınları söndürme çalışmaları devam ediyor.

Hatay'ın ormanları alev alev! Amanoslarda iki yangın birden çıktı - Resim : 2

HATAY VALİSİ YANGIN BÖLGESİNDE

Amanos Dağları'nda birbirine yakın iki bölgede çıkan orman yangınının bölgesine gelen Hatay Valisi Rahmi Doğan, incelemelerde bulundu. Ardından Vali Doğan, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi cep telefonuyla arayarak son durum hakkında bilgi verdi.

Hatay'ın ormanları alev alev! Amanoslarda iki yangın birden çıktı ile ilgili etiketler Hatay Orman Yangını amanos dağları

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.