Hatay'dan acı haber: 2 şehit, 1 yaralı...

HATAY'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

HATAY'da kentin girişinde bulunan Bölge Trafik Müdürlüğü önündeki kontrol noktasına bir otomobilden açılan ateş sonucu 2 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

Olay, saat 22.00 sıralarında Derince mevkii Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Tayfur Sökmen Kampüsü yakınındaki Bölge Trafik Müdürlüğü önünde meydana geldi. Bölge Trafik Müdürlüğü önünde kente giriş yapan araçlar üzerinde kontrol yapan polislerin üzerine, bir otomobilden ateş açıldı. Polislerin karşılık vermesi üzerine saldırganlar, olay yerinden kaçtı. Polislerin anonsu üzerine olay yerine ambulanslar ve destek ekip gönderildi.

Ağır yaralanan polisler, ambulanslar ile MKÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Çok kan kaybettiği belirtilen polislerden 2'si tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralı diğer polisin ise durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Olayın ardın bölgeyi ablukaya alan polis, kent genelinde operasyon başlattı. Yapılan çalışma sonucu saldırganların kullandığı otomobil, Alahan Mahallesi'nde terk edilmiş olarak bulunduğu öğrenildi. Güvenlik güçlerinin olaya ilişkin soruşturması devam ediyor.

HATAY VALİSİ ATA'DAN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Erdal Ata, kentte 2 polisin şehit olduğu, 1 polisin de yaralandığı terör saldırısıyla ilgili, "Şu anda tespitler, olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar." dedi.

Ata, makamında yaptığı açıklamada, Antakya ilçesi girişindeki Bölge Trafik Amirliğinin olduğu bölgede sabit kontrol noktası bulunduğunu ve zaman zaman bu noktadan kaçmak isteyen araçların yandaki tali yollara saptığını belirtti.

Bu sapmaları önlemek için akşam saat 21.00-22.00 sıralarında eski İskenderun karayolunda ekiplerin görev yaptığını aktaran Ata, görevin bittiği sırada ekiplerden birinin ayrıldığını, ikinci ekip ayrılmak üzereyken saldırının gerçekleştiğini ifade etti.

Ata, şu değerlendirmelerde bulundu:

"İkinci ekibimiz de ayrılmak üzereyken o anda gelmekte olan içinde üç tane teröristin bulunduğu bir araçtan ateş ediliyor. Maalesef iki polisimizi kaybettik, şehit oldu. Bir polisimiz de hastanede tedavi oluyor. Şu anda tespitler, olayın PKK tarafından yapıldığı kesin. Olayla ilgili araştırma ve soruşturma devam ediyor. Kaçan teröristlerin yakalanması için de hem emniyetimiz hem de jandarma birliklerimiz arazide operasyon yapıyorlar. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm milletimizin, ailelerinin başı sağ olsun, yaralımıza da acil şifalar diliyorum."

Yaralı polisin tedavisinin sürdüğünü belirten Ata, hayati tehlikesinin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Hatay'dan acı haber: 2 şehit, 1 yaralı... ile ilgili etiketler Hatay polis ateş açıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.