Hatay'da 5 araç kaza yaptı! 15 işçi yaralı

Hatay'da devam eden orman yangını nedeniyle bölgede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Rüzgar ve coğrafi koşullar müdahaleyi zorlaştırıyor. 5 aracımız kaza yaptı, 15 işçimiz hafif yaralı" açıklamasında bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay'da 5 gündür süren orman yangınının kontrol altına alındığını bildirdi.

Günlerdir çalışmaları yerinde takip eden Bakan Pakdemirli "93 saatin sonunda yangın kontrol altına alındı. 150 km sahanın içinde yeni yol açmak zorunda kaldık. Koşulları zor olan bir arazide çalıştık." dedi.

Coğrafi koşulların müdahaleyi zorlaştırdığına vurgu yapan Pakdemirli, "5 aracımız kaza yaptı, 15 işçimiz hafif yaralı. İlk 2 gün yerleşim yerlerinin tehdidini bertaraf etmek durumundaydık. Onun için biraz daha yangınla mücadelemiz biraz daha uzadı." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuzey batıya yüklenmemiz çok önemliydi. Çok daha erken sonuç alabilirdik. Kuzey batı tarafını geçirseydik, Belen ve Arsus ilçelerinin de ciddi risk altına girmesi söz konusu olabilirdi. Bunu da arkadaşlarımız engellemiş oldu.

Uzun süren musibetlerden hepimizin alacağı dersler var. Orman teşkilatımızın da alacağı dersler var. İlk kez İHA'ların vazgeçilmez olduğunu gördük.

Vatandaşlarımıza bir kez daha özellikle ormanlar ve ormanlık alanlarla ilgili uyarıyoruz. Ağaçların yetişmesi yıllar alıyor.

Elbette biz burayı ağaçlandıracağız. Yaban hayat da etkileniyor.

Alo 177'yi vatandaşımıza tekrar hatırlatalım."

Hatay'da 5 araç kaza yaptı! 15 işçi yaralı ile ilgili etiketler Bekir Pakdemirli Hatay Tarım ve Orman Bakanı Yangın kaza
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.